VESTIA ROTTERDAM HOOGVLIET

Jongeren bij Vestia in Hoogvliet meer kans

HOOGVLIET, 4 maart 2004 - Vestia Rotterdam Hoogvliet stelt in 2004 40 tot 50 extra woningen beschikbaar voor starters op de huurdersmarkt. Minimaal de helft van de vrijkomende woningen in drie wooncomplexen in Hoogvliet, wordt aan starters tot 26 jaar toegewezen. Vestia levert hiermee een bijdrage aan het verkorten van de wachttijd voor starters en creëert hiermee gelijke kansen voor alle woningzoekenden.

Het gaat om 2-, 3- en 4-kamerappartementen in de groene wijken Meeuwenplaat en Zalmplaat (huur tussen 265 euro en 390 euro). Beide wijken liggen centraal in Hoogvliet en op loopafstand van het metrostation. Hoogvliet kent een ruime winkelvoorziening.

Jongerenbeleid
Het toewijzen van deze extra woningen voor jongeren is onderdeel van het nieuwe jongerenbeleid waar Vestia zich op richt. Vestia stelt zich tot doel hiermee het slagingskanspercentage voor jongeren op de huizenmarkt te vergroten.

Hoe werkt het
Jongeren kunnen reageren via de advertenties - met als kenmerk Jongerenwoning - in de Woonkrant Woonnet Rijnmond van 5 maart. De Woonkrant is af te halen bij de Rotterdamse woningbouwcorporaties of te lezen via www.woonnet-rijnmond.nl.
Uit de groep jongeren die reageert, wordt een bestand opgebouwd dat de komende tijd wordt gebruikt voor het aanbieden van starterswoningen in deze wijken. Het aanbieden van woningen gebeurt op basis van inschrijftijd. Deze werkwijze wordt na een half jaar geëvalueerd.

Meer informatie
Meer informatie is verkrijgbaar via de afdeling Klantenservice van Vestia Rotterdam Hoogvliet, (010) 295 88 00 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 13.00 uur.) Zie ook www.vestia.nl.

Vestia Rotterdam Hoogvliet maakt onderdeel uit van de Vestia Groep, een toonaangevende woningbouwcorporatie met ruim 75.000 verhuureenheden in voornamelijk de Randstad. Vestia Rotterdam Hoogvliet bezit bijna 5.000 woningen in de deelgemeente Hoogvliet. Vestia is een maatschappelijke onderneming die vernieuwend wil zijn op het gebied van wonen, woonzorg en projectontwikkeling. De kernactiviteit is het aanbieden van goede, betaalbare woningen in aantrekkelijke en stabiele wijken. Daarnaast werkt Vestia aan vernieuwingen binnen de volkshuisvesting en de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.


---

Noot voor de redactie,