Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 27: BOUW WOON-ZORGEENHEDEN IN HET PRINS WILLEM-ALEXANDER PARK IN VEENENDAAL (04-03-2004)

College Veenendaal op zoek naar alternatieve locaties voor bouw 15 woon-zorgeenheden

Het college van B & W van de gemeente Veenendaal gaat op zoek naar een andere locatie voor de bouw van 15 woon-zorgeenheden. Patrimonium woonstichting heeft het verzoek gedaan om 15 woon-zorgeenheden te kunnen bouwen op de hoek van het Prins Willem Alexanderpark / Geerseweg. De woonstichting heeft voor de realisatie van het bouwplan de medewerking van het college nodig voor het verlenen van een vrijstelling van het bestemmingsplan.

Het bouwplan heeft in het najaar van 2003 ter inzage gelegen. Verschillende bewoners van de naast de bouwlocatie gelegen zogenaamde 'blauwe flat' hebben zienswijzen ingediend. Bewoners vinden dat het plan hun woongenot wegneemt en willen dat het college naar alternatieve locaties zoekt. Het college neemt deze inspraakreacties ter harte. Daarnaast is het bouwplan in de commissie Stad van 8 september 2003 besproken. In de commissie waren bedenkingen over het bouwplan. De Christen Unie heeft naar aanleiding hiervan vragen gesteld. Op 17 december is tijdens de hoorzitting over de zienswijzen een petitie door bewoners aan wethouder Sanders overhandigd.

Het college wil een zorgvuldige afweging maken, voordat besloten wordt om vrijstelling te verlenen. Het college zal daarom eerst in overleg met en op verzoek van Patrimonium woonstichting naar alternatieve locaties kijken. De locatie aan het Prins Willem Alexanderpark blijft een mogelijke locatie voor de bouw.