Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 maart 2004

Aanrijding letsel

Bestuurster bestelauto ziet bij achteruitrijden fietster over het hoofd

Enschede

Woensdagmiddag 3 maart om ongeveer 12.20 uur reed een 48 jr. Enschedese met een bestelauto achterwaarts een uitrit af. Hierbij zag zij niet dat een 78 jr. Enschedese op haar fiets net de uitrit als inrit gebruikte. Een aanrijding was het gevolg en de 78 jr. werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-026731)

Aanhouding na bedreiging

Man aangehouden die medewerkster tankstation en later ook politiemensen bedreigt.

Enschede

Woensdagmorgen 3 maart omstreeks 09.35 uur wordt gemeld dat in een tankstation aan de Laaressingel in Enschede een vervelende man aanwezig is. Ter plaatse blijkt dit te gaan om een 28 jr. Enschedeer die zich in de shop in eerste instantie vervelend had gedragen en later de 27 jr. medewerkster had bedreigd. Hij wilde de zaak niet uit en de medewerkster moest de politie maar bellen want hij had niets verkeerd gedaan. De politie kwam en ook tegen de politiemensen gedroeg hij zich erg recalcitrant en bedreigde hen ook later met de dood. De 28 jr. werd aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten en later in verzekering gesteld. Aan het bureau werden in zijn fouillering goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Ook dit wordt verder onderzocht. De 27 jr. medewerkster van het tankstation heeft aangifte van bedreiging gedaan. (bps: 04-026646)

Nog 220 dagen zitten

Man aangetroffen die of ruim 28.000 euro moet betalen of 220 dagen moet zitten

Enschede

Donderdagmorgen 3 maart rond 03.00 uur zien politiemensen een automobilist rijden over de Laaressingel in Enschede. Bij controle blijkt het te gaan om een 43 jr. Enschedeer die bij navraag nog een vonnis heeft openstaan van of 28.951 euro betalen of 220 dagen zitten. Hij kan niet betalen en is voor de 220 dagen aangehouden en opgesloten. Het bleek te gaan om een vonnis van het gerechtshof Arnhem uit mei 2000. (bps: 04-027046)

Verkeerscontrole

Rijdende controle gehouden, drie keer bekeurt voor niet handsfree bellen en 1 bromscooter met veel te hoog vermogen

Haaksbergen

Woensdagmiddag werd binnen de bebouwde kom van Haaksbergen al surveillerend met name gecontroleerd op het niet handsfree bellen. Drie automobilisten kregen hiervoor een bekeuring uitgedeeld van 140 euro. Daarnaast werd gezien dat een bestuurder van een bromscooter op de kruising Eibergsestraat - Westsingel door het rode verkeerslicht reed. Bij controle later op de rollerbank bleek tevens dat de bromscooter een vermogen had van 1.2 kW in plaats van 0.5. Deze bestuurder, een 17 jr. Eibergenaar heeft een tweetal bekeuringen meegekregen, 1 van 40 euro voor het rijden door rood en een van 70 euro voor het te hoge vermogen. (bps: 04-026820)

Aanhouding inbrekers

Twee mannen aangehouden met goederen die van een woninginbraak afkomstig zijn.

Oldenzaal - Enschede

Woensdagmiddag 3 maart om ongeveer 13.20 uur zagen surveillerende politiemensen dat de bestuurder van een auto op de Enschedesestraat in Oldenzaal door het rode verkeerslicht reed. Hij werd aan de kant gezet, waarbij het bleek te gaan om een 33 jr. Enschedeer met bij hem in de auto een 43 jr. plaatsgenoot. Het bleek in eerste instantie dat de auto niet verzekerd was, waarop de 33 jr. werd aangehouden en de auto werd afgesleept. Aan het bureau werden in de auto, naast wat inbrekerswerktuig, goederen aangetroffen die bleken te zijn ontvreemd bij een woninginbraak in februari jl. in Enschede. Hierop werd een onderzoek ingesteld naar de 43 jr. bijrijder die vanaf de plek van aantreffen was weggelopen. Hij werd in de omgeving nog gesignaleerd en daarop ook aangehouden. Beide mannen zijn daarna overgebracht naar Enschede waar het onderzoek wordt voortgezet. In de loop van donderdag de 4e maart zijn de twee in verzekering gesteld. In het belang van het onderzoek kan op dit moment nog niet meer informatie worden gegeven met betrekking tot de aangetroffen goederen en de plaats waar de goederen vandaan komen. (bps: 04-026803)

Aanhouding na verkrachting

Man aangehouden die woning binnenloopt en bewoonster verkracht

Borne

Woensdag 3 maart werd een 22 jr. inwoonster van Borne aan het begin van de middag geconfronteerd met een man die haar woning binnen kwam. In de woning heeft hij haar aangerand en verkracht. Zij had de man wel vaker in de buurt waar zij woont gezien en aan de hand van het signalement werd aan het eind van de middag een 52 jr. man uit Borne aangehouden die ervan wordt verdacht de verkrachting te hebben gepleegd. Hij is opgesloten en in de loop van donderdag de 4e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-026883)

Aanrander aangehouden

Aangeefster ziet aanrander lopen en belt de politie die de man kan aanhouden

Hengelo

Dinsdag 2 maart jl. werd onderstaand, cursief afgedrukt persbericht, verzonden. Woensdagmiddag 3 maart om ongeveer 16 uur belde de in dit persbericht vermelde 16 jr. aangeefster naar het politiebureau in Hengelo en vertelde dat zij even daarvoor de man die haar maandagavond de 1e maart had aangerand, had zien lopen aan de Nieuwstraatpassage in Hengelo. In de omgeving werd deze man nog aangetroffen en aangesproken. Hij ging in eerste instantie vrijwillig voor verder onderzoek mee naar het bureau. Hier werd met zijn toestemming een spiegelconfrontatie gehouden en werd ook door de 2e aangeefster, de 22 jr. Hengelose die naar het bureau was gekomen, de man voor de volle 100% herkend. Hierop is hij, een 21 jr. man uit Markelo, aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-026042)

Twee aanrandingen

Twee gevallen van aanranding, mogelijk dezelfde dader

Hengelo

Maandagavond 1 maart vonden in de omgeving van het Station in Hengelo twee gevallen van aanranding plaats. De politie gaat ervan uit, gezien de opgegeven signalementen, dat het om dezelfde dader gaat. Omstreeks 22.30 uur loopt een 16 jr. meisje uit Hengelo van het Station terug naar haar. Op de Twekkelerweg wordt zij plotseling door een jongen die haar al een tijdje had achtervolgd, tussen haar benen gegrepen en probeert hij haar jas los te trekken. Als zij begint te schreeuwen en zich los weet te rukken rent zij weg en gaat hij er vandoor. Even later, ongeveer om 22.45 uur, verlaat een 22 jr. Hengelose het Station en wordt ook een tijdje door een jongen achtervolgd. Op de Molenstraat wordt zij door de jongen van achteren in haar kruis gepakt. Zij schopt van zich af, waarop de jongen hard weg rent, de BP Hofstedeweg in. Beide slachtoffers geven een signalement op van de dader die veel gelijkenissen oplevert. Het gaat om een jongen van ongeveer 20 jaar, ongeveer 1 m 75 lang, slank postuur met een smal gezicht en kort donkerblond haar met een middenscheiding met veel gel. Hij droeg een donker gekleurde jas met daar achterop in witte letters het woord "Lonsdale" . Het vermoeden bestaat dus dat het in deze twee gevallen om dezelfde dader gaat en de politie wil dan ook graag in contact komen met of getuigen van de voorvallen of met mensen die wellicht iets meer over de jongen kunnen vertellen. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of met Bel M 0800-7000. (bps: 04-026042 - 04-026051)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --