Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 maart 2004

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden nadat hij een ruit bij zijn ex had vernield

Almelo

Op 22.50 uur vindt er aan de Talmahof een vernieling plaats. Een 38-jarige Almeloër heeft bij zijn ex een ruit van de achterdeur ingegooid. Daarna is hij er vandoor gegaan met achterlating van zijn bromfiets. Later die nacht, omstreeks 00.30 uur wordt de verdachte opnieuw bij de woning van zijn ex gesignaleerd. Hij gedraagt zich erg vervelend en verkeert onder invloed van alcohol. De politie houdt de verdachte aan wegens openbare dronkenschap en vernieling en sluit hem op. (bps: 04-027032)

Automobilist dreigt met vuurwapen

Een automobilist dreigt een medeweggebruiker met een vuurwapen en wordt aangehouden

Almelo

Op woensdag 3 maart omstreeks 19.50 uur meldt een automobilist uit Hengelo (leeftijd onbekend) dat hij zojuist op de A1 door een inzittende van een andere auto met een vuurwapen is bedreigd. Aan de hand van het opgegeven kenteken kan de auto in de Eikstraat in Almelo worden onderschept. De 22-jarige Almelose bestuurder en twee inzittenden, een 18- en 19-jarige Almeloër zijn daarop aangehouden. Uit de verklaringen blijkt dat de 19-jarige verdachte de gene is die met het vuurwapen heeft gedreigd. Daarop zijn de overige twee verdachten in vrijheid gesteld. Het wapen is in de auto aangetroffen en in beslag genomen. Het betreft een gasalarmpistool en is niet van een echt vuurwapen te onderscheiden. De 19-jarige is voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (bps: 04-026983)

Autobanden gedumpt

In een afwateringssloot worden een 40-tal autobanden aangetroffen

Vroomshoop

Op woensdag 3 maart treffen medewerkers van het Waterschap in een afwateringssloot langs de Kolenmieten een 40-tal autobanden aan. Zij waarschuwen de politie die een nader onderzoek zal instellen. De banden zijn over een afstand van ongeveer 100 meter door onbekenden in de sloot gedumpt. Het Waterschap zal de banden opruimen.(bps: 04-026888)

Ernstige mishandeling

Jongen loopt brandwonden op na een steekvlam uit een spuitbus welke op hem gericht werd

Wierden

Op woensdag 3 maart doet een 15-jarige jongen uit Wierden aangifte van mishandelingen. Op dinsdag 2 maart omstreeks 19.45 uur fietste hij met twee vrienden langs een plantsoen aan de Hortensiastraat. Er staat een groepje van vijf hem onbekende jongens in het plantsoen en een van hen vraagt om een vuurtje. De 15-jarige stopt en houdt hem zijn aansteker voor om vuur te geven. Ineens spuit een van de jongens uit het groepje met een spuitbus in het vuurtje waarop een grote steekvlam ontstaat. De 15-jarige slaat ter bescherming zijn handen voor zijn gezicht. Het groepje jongens gaat er na dit incident snel vandoor. De jongen heeft zich onmiddellijk daarna met water gespoeld, dit kon echter niet meer voorkomen dat hij eerste en tweede graads brandwonden aan zijn gezicht en een hand oploopt. Van degene die het vuurtje vroeg is het volgende signalement bekend: ongeveer 17 jaar oud, 1.80m lang, middellang stekelig donkerbruin haar en gekleed in een donkere jas en een vale spijkerbroek. Een jongen uit de groep had in ieder geval een petje op met de opdruk 'Lonsdale". De politie neemt deze zaak hoog op en verzoekt eventuele getuigen zich te melden onder telefoonnummer 0900-8844. (bps: 04-026641)

Verkeerscontroles

Diverse verkeerscontroles in Noordwest-Twente

Noordwest-Twente

Op woensdag 3 maart zijn op diverse locaties binnen het district verkeerscontroles gehouden.

Hellendoorn - Kasteelstraat:
138 voertuigen gecontroleerd - 21x PV, waarvan 17x autogordel

Rijssen/Wierden

omgeving Galvanistraat en Morsweg in Rijssen en doorgaande wegen N347 en N350 wegens verkeersaanbod evenement bij discotheek: totaal 1200 voertuigen gecontroleerd - 35x PV

Almelo - centrum:
5x PV, waarvan 1x fietser zonder licht; 1x auto niet stoppen voor rood licht; 1x autoverlichting; 2x auto onvoldoende zicht wegens bevroren ruiten.

Bedrijfsauto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein is een bedrijfsauto gestolen

Almelo

In de avond/nacht van woensdag 3 op donderdag 4 maart is vanaf een bedrijfsterrein aan de Ambachtstraat een bedrijfsauto gestolen. Het betreft een witte Hyundai type H100, voorzien van een bedrijfslogo en kenteken 38-VV-PR. In de auto zaten meerdere elektrische gereedschappen en materialen. (bps:04-027120)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --