Politie Friesland

Politieberichten van 04/03 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 04-03-2004 - Voor verdere informatie kunt u tussen 09.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: valse melding
Woensdag omstreeks 15.20 uur werd bij de alarmcentrale gemeld dat er een aanrijding met zwaar letsel zou zijn op de Archipelweg. Een ambulance en vier politie-eenheden gingen ter plaatse. Onnodig zou blijken, het was een valse melding. De politie stelt een nader onderzoek in. Met toestemming van de officier van justitie wordt de eigenaar van de telefoon waarmee de melding is gedaan achterhaald.

Burgum: diefstal scooter
Tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 12.00 uur is vanachter een woning aan de Iikmounewei een scooter weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige man uit Burgum, had de scooter met een waarde van 700 euro afgesloten neergezet. Het betreft een rode Peugeot Zenith met het
verzekeringsplaatje TBM-683.

Hurdegaryp: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 16.20 uur vond een aanrijding plaats op de Rijksstraatweg tussen een fiets en een personenauto. De fietser, een 55-jarige man uit Ryptsjerk, reed over de zuidelijke parallelweg richting Leeuwarden. De automobilist, een 35-jarige man uit Alfreton (GB), reed over de hoofdrijbaan richting Noardburgum. Op de kruising van de Rijksstraatweg met de Dr. Drijberweg kwamen de fiets en de auto met elkaar in aanrijding. De fietser werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis MCL-zuid in Leeuwarden.

Leeuwarden: diefstal scooter
Woensdag tussen 18.00 en 21.00 uur is aan de Slauerhoffweg een scooter gestolen. De vrijwel nieuwe scooter stond afgesloten in een stalling bij een bouwmarkt. Het betreft een blauwe Yamaha, verzekeringsplaatje FTL-448. De scooter met een waarde van 1699 euro was niet verzekerd tegen diefstal. De eigenaar, een 17-jarige jongeman uit Jellum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Tijnjedijk. Men kwam binnen via een raam. De kluis werd open geflext. Het is niet bekend wat er weg is. Er is een enorme ravage aangericht. Namens het bedrijf deed een 56-jarige man uit Leeuwarden aangifte.

Buitenpost: inbraken in bedrijven
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in drie bedrijven op het industrieterrein. Van een bedrijf aan de Einsteinstraat werd van een zijdeur het slot vernield. In het bedrijf werd een ravage aangericht. Er werden 7 computers met flatscreen monitoren gestolen. Wat verder gestolen is, is nog niet bekend. De schade voor het bedrijf is groot, daar het bedrijf haar werk zonder de computers niet kan uitvoeren. Een 56-jarige man uit Noardburgum deed aangifte. van een bedrijf in de Franklinstraat werd het slot van de deur van een kantoorcontainer vernield. De container werd doorzocht, maar er wordt niets vermist. Een 46-jarige man uit Buitenpost deed aangifte. Een 60-jarige man uit Buitenpost deed aangifte van een inbraak in zijn bedrijf aan de Edisonstraat. Hier werden 12 lichtbalken met TL buizen gestolen. Men kwam binnen door het slot van de zijdeur te vernielen.

Harlingen: twee verdachten aangehouden bij inbraak loods
Donderdag omstreeks 10.20 uur zijn nabij een loods aan de Kimswerderweg twee knapen aangehouden op verdenking van inbraak in die loods. De eigenaar, een 34-jarige man uit Pingjum, kwam rond die tijd bij de loods en zag dat het betonijzer was doorgeknipt waardoor een opening was ontstaan. In de loods zag hij een jongeman; buiten de loods voor het raam een tweede. Hij reed direct met zijn auto om en trof beide knapen naast de loods. Hij hield ze aan en droeg ze over aan de politie. Het ging om twee knapen van 14 en 15 jaar uit Harlingen. Eén van de twee knapen bleek bij onderzoek aan zijn kleding in het bezit van een doosje gestolen stoppen. Beide knapen zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau in Harlingen.

Lemmer: diefstal snorfiets
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf het erf van een woning aan Het Brekkense Wiel de snorfiets van een 23-jarige bewoonster bestolen. De snorfiets, een groene Peugeot Rapido met een geel driespakig voorwiel en een wit driespakig achterwiel, stond voor de woning op het stuurslot.

Munnikezijl: inbraak buurthuis
Tussen woensdagmiddag 14.30 en donderdag 08.30 uur is ingebroken in het buurthuis aan de Zijlstraat. Men kwam binnen door een ruit van de deur van de peuterspeelzaal te vernielen. Het gehele pand werd doorzocht. Een gokkast werd opengebroken. Naast geld werden sigaretten, shag, snoep, aanstekers en een computer gestolen. Een 51-jarige vrouw uit Munnikezijl deed aangifte.