Provincie Zuid-Holland

B. van Wouwe waarnemend burgemeester in Ridderkerk

Procedure voor kroonbenoemde burgemeester in gang gezet.Op 4 maart 2004 is de heer B. van Wouwe in functie getreden als waarnemend burgemeester van de gemeente Ridderkerk. Van Wouwe (65 jaar, lid van het CDA) was eerder burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Katwijk.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft na overleg met fractievertegenwoordigers van de gemeenteraad van Ridderkerk besloten tot het aanstellen van een waarnemend burgemeester in deze gemeente. De functie is per 1 maart vacant vanwege het vertrek van de vorige burgemeester drs. J.B. Waaijer, die op die datum aantrad als burgemeester van de gemeente Zoetermeer.

De heer Van Wouwe was van mei 1995 tot september 2001 burgemeester in Katwijk. Daarvoor was hij van 1976 tot 1984 burgemeester van de Brabantse gemeente Klundert en van 1984 tot 1995 van de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Commissaris Franssen heeft inmiddels de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester in Ridderkerk in gang gezet. Zoals gebruikelijk vindt de selectie van geschikte kandidaten plaats op basis van een profielschets, die op 22 maart door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Naar verwachting wordt de procedure na de zomer afgerond, waarna een door de Kroon benoemde burgemeester de taken van waarnemend burgemeester Van Wouwe zal overnemen.

Bron: Afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22

www.zuid-holland.nl