LOCKVIEW EUROPE BV

Lockview biedt renteloze lening voor veiligheid in taxibranche

4 maart 2004 Lockview Europe BV, leverancier en importeur van Taximeters en randapparatuur heeft naar aanleiding van het geweld waar de Rotterdamse taxibranche mee geconfronteerd wordt, besloten een renteloze lening te verstrekken voor de aanschaf van de LV-6700 beveiligingscamera.

Het zinloze geweld waar we in Rotterdam mee geconfronteerd zijn, is een maatschappelijk probleem volgens Folkert Bouwsma, directeur van Lockview. De taxibranche verkeerd al geruime tijd in zwaar weer. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het gebied van de regelgeving. Het is jammer dat deze branche, geheel in dienst van het maatschappelijk belang, zo bediscussieerd wordt. Nu is het een taxichauffeur, maar het is niet ondenkbaar dat een toevallige passant of een passagier een keer betrokken raakt bij dit soort geweldplegingen.

De wil om de veiligheid te verhogen is duidelijk aanwezig. Door een camera te plaatsen is bewezen dat het gevoel van veiligheid voor de chauffeur en passagier wordt verhoogd en dat geweldplegingen dalen met circa 60%. Dat de veiligheid van ondergeschikt belang is ten opzichte van de investering die een veiligheidscamera met zich mee brengt is onacceptabel. Dat de lokale politiek geen voortouw wil of kan nemen is jammer, maar we moeten zorgen dat de chauffeurs niet tussen wal en schip raken. Ons bedrijf draait om de taximarkt. Voor ons is continuïteit en veiligheid net zo belangrijk als voor de chauffeurs. Daarom willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en ons steentje bijdragen in de strijd tegen dit probleem.
Wij bieden de chauffeurs een volledig renteloze lening voor de aanschaf van de LV-6700 veiligheidscamera. Daarnaast zorgen we tijdelijk voor een extra lage prijs, waardoor de financiële drempel voor de chauffeurs niet onoverkomelijk is. Ik hoop dat door dit initiatief het probleem serieus genomen wordt en dat wij op deze manier iets terug kunnen doen voor diegene die ons altijd veilig van A naar B brengen.