Politie Drenthe

Politie zoekt getuigen openlijke geweldpleging Fluitenberg

Fluitenberg 04-03-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Politie zoekt getuigen openlijke geweldpleging

FLUITENBERG - In het onderzoek naar een aangifte wegens openlijke geweldpleging in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 februari op in Fluitenberg is de politie van Hoogeveen op zoek naar getuigen.

Plaats van handeling is dorpshuis "Het Overschotje" in Fluitenberg. Drie jongens uit Hoogeveen kregen daar even na middernacht onenigheid met een andere bezoeker. Ze werden daarop door het personeel de zaak uitgezet Eenmaal buiten werd het drietal belaagd door de bezoeker waarmee ze binnen al onenigheid hadden. Hij had zich inmiddels voorzien van een groep van zo'n tien medestanders.

Meerdere personen uit de groep zouden zich op een van de drie Hoogeveners hebben gestort. De jongen zou door diverse mensen uit de groep geschopt en geslagen zijn. Toen zijn twee vrienden voor hem op kwamen werden ook zij geslagen en geschopt. Uiteindelijk hebben ze zich weten te bevrijden van hun belagers. Een van hen was er door de vele schoppen tegen zijn hoofd slecht aan toe.

De politie wil graag weten wie deel hebben uitgemaakt van de groep die de jongens uit Hoogeveen heeft mishandeld. In getuigenverklaringen die de politie tot nu toe heeft verzameld komen worden de namen Rik en Gijs genoemd. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat zich vrijdagnacht in Fluitenberg heeft afgespeeld zou de politie graag in contact komen met meer getuigen.

Meldt u zich via 0900-8844

Bert Visser 0592 - 361965 of 0651 - 611629

Collega Ramona Venema neemt om 16.30 uur het voorlichtingspiket van mij over.