Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Siebel Systems en Microsoft ontwikkelen integratieoplossingen voor ordermanagement en facturering

Branchespecifieke integratieapplicaties maken het bedrijven mogelijk op klanten gerichte werkprocessen te optimaliseren

SAN MATEO, Calif. - 4 maart 2004 - Siebel Systems en Microsoft hebben bekend gemaakt dat de Siebel Business Integration Applications voor de communicatie-, media- en energiebranches nu beschikbaar zijn voor gebruik in combinatie met Microsoft BizTalk Server 2004. Siebel Business Integration Applications bestaan uit voorgeconfigureerde, branchespecifieke integratieprocessen, standaard objecten en transformaties die zijn ontwikkeld op basis van de Universal Application Network (UAN) architectuur en beschikbaar zijn voor de belangrijkste integratieservers. Siebel Systems en Microsoft werken samen bij het aanbieden van UAN-oplossingen die kosteneffectieve en snel in gebruik te nemen business integration-voorzieningen voor tal van branches mogelijk maken. Deze oplossingen bieden gezamenlijke klanten de mogelijkheid om belangrijke bedrijfsprocessen te automatiseren, zodat in realtime en op basis van goede informatie beslissingen kunnen worden genomen. Bovendien maken deze oplossingen het mogelijk de tijd, kosten en risico's van applicatie-integratie drastisch terug te dringen.

"Integratie is en blijft een topprioriteit van CIO's", zegt Nimish Mehta, group vice president Universal Application Network van Siebel Systems. "Het doel van Siebel Systems - en tevens de doelstelling van deze gezamenlijke actie - is het in gebruik nemen van end-to-end processen die los van elkaar functionerende informatiesystemen, individuele werknemers en partners optimaal laten samenwerken. Organisaties moeten beduidend beter functioneren willen zij concurrerend blijven. Siebel Business Integration Applications in combinatie met Microsoft BizTalk Server helpen bedrijven om deze doelstelling te bereiken."

Traditionele benaderingen van het integratievraagstuk resulteren vaak in 'point solutions' die niet goed zijn voorbereid op alle stappen die een eindgebruiker in een businessproces moet zetten. Met als gevolg dat werkprocessen die gebruik maken van meerdere toepassingen vaak traag en inefficiënt zijn en bovendien regelmatig fouten bevatten, waardoor de operationele kosten onnodig hoog oplopen en de tevredenheid van klanten sterk afneemt. Zo kan één telefoontje van een klant van een aanbieder van mobiele communicatie het voor de betrokken medewerker noodzakelijk maken meerdere informatiesystemen te raadplegen, bijvoorbeeld een klantendatabase, een facturatiesysteem en een systeem voor klachtenmeldingen. Een niet adequaat geregelde integratie vraagt vaak om tal van handmatige handelingen, zorgt voor een slechte coördinatie tussen de betrokken afdelingen, veroorzaakt verwarring bij medewerkers en levert tijdverlies op dat een merkbaar negatieve impact heeft op de kosteneffectiviteit, de klantentevredenheid en het algehele concurrentievermogen van de onderneming.

Met het beschikbaar komen van de Siebel Business Integration Applications op Microsoft BizTalk Server 2004 kunnen gezamenlijke klanten in de communicatie-, media- en energiebranches nu profiteren van voorgeconfigureerde integratieapplicaties die op 'best practices' gebaseerde businessprocessen mogelijk maken voor belangrijke functionele gebieden als customer lifecycle management, billing management, customer order management en product management.

BizTalk Server 2004 is de derde generatie van Microsoft's integratieserver en stelt bedrijven in staat op een effectieve manier businessprocessen en business rules te beheren. De programmatuur maakt het tevens mogelijk de relaties met partners te verbeteren en stelt gebruikers in staat de toestand van werkprocessen te analyseren.

Nieuwe functionaliteit in BizTalk Server 2004 is onder andere:

- Business Process Management (BPM), een zogeheten 'orchestration engine' die beheerders in staat stelt BPM-voorzieningen te beheren,

- Health and Activity Tracking (HAT) maakt het beheerders mogelijk de toestand van businessprocessen te volgen en te beheren,

- Enterprise Single Sign-On stroomlijnt het aanlog- en verificatieproces,

- Business Rules Engine stelt gebruikers in staat om snelle en flexibele regels (rules) rond businessprocessen te creëren,

- Business Activity Monitoring (BAM) maakt het voor business-analisten mogelijk om businessprocessen in realtime te volgen met hulpmiddelen als Microsoft Office Excel 2003 of Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003.

"De combinatie van Siebel Business Integration Applications en Microsoft BizTalk Server 2004 maakt het voor klanten mogelijk om toegang te verkrijgen tot hun bedrijfsgegevens en hun bedrijfsprocessen in realtime te beheren, waardoor de cost of ownership en de time to deployment kan worden teruggedrongen", zegt Ted Kummer, corporate vice president of E-Business Servers van Microsoft. "Wij zijn erg blij met de voordelen die deze oplossing onze klanten biedt."

Belangrijke voordelen van de combinatie van beide producten zijn onder andere:

- Integratie met standaard- of maatwerksoftware: Gebaseerd op web services-standaarden en het Microsoft .Net Framework stelt Universal Application Network op Microsoft BizTalk Server 2004 bedrijven in staat koppelingen te leggen met zowel standaardpakketten als legacy-systemen. Hierdoor kunnen deze toepassingen voor de gehele organisatie beschikbaar worden gemaakt.

- Kleinere risico's, lagere total cost of ownership en kortere time to deployment: Doordat maatwerkintegratie als gevolg van het gebruik van voorgeconfigureerde integratieapplicaties tot een minimum beperkt kan blijven, vallen de kosten van integratie lager uit, evenals de complexiteit van integratieprojecten.

- Grotere mate van flexibiliteit en optimaal rendement: De combinatie van de twee producten maakt het bedrijven mogelijk optimaal gebruik te maken van de bestaande investeringen in ICT-voorzieningen. Ook kunnen zij nu 'best of breed'-toepassingen gebruiken en profiteren zij van bestaande Microsoft-technologieën en het .Net Framework.

Siebel Systems beschikt als onderdeel van Universal Application Network (UAN) momenteel over meer dan 120 businessprocessen voor tal van branches en sectoren. Microsoft en Siebel Systems zullen de beschikbaarheid van Siebel Business Integration Applications voor het Microsoft BizTalk Server-platform verder uitbreiden met nieuwe releases en versies van Siebel Business Integration Applications. Ook zullen branchespecifieke Siebel Business Integration Applications voor de automobielsector, financiële dienstverlening, industrie, retail, verzekeringsbranche, gezondheidszorg en overheid beschikbaar komen.

Kijk voor meer informatie op .

Over Universal Application Network
Universal Application Network (UAN) is ontwikkeld door Siebel Systems in samenwerking met toonaangevende technologiebedrijven. UAN is een op standaarden gebaseerde architectuur voor businessintegratie. Het omvat tevens standaard integratieapplicaties - de Siebel Business Integration Applications - die in combinatie met toonaangevende integratieservers kunnen worden gebruikt, waardoor de kosten en de complexiteit van integratieprojecten kunnen worden verlaagd. Met UAN kunnen organisaties hun bestaande investeringen in ICT handhaven, kunnen zij 'best in class'-applicaties toepassen en tevens hun bedrijfsprocessen die van meerdere toepassingen gebruik maken optimaliseren.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen. Met wereldwijd meer dan 3500 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-, PRM- en ERM-toepassingen die volledig zijn afgestemd op individuele branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Bedrijven kunnen hiermee klanten een superieure 'experience' bieden en winstgevende relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 28 landen. Meer informatie is te vinden op .

© 1990-2004 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Marketing Director Northern-Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000