Politie Zuid-Holland-Zuid

04/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

04-03-2004 - Persberichten District II

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
LEERDAM - Met de aanhouding van 12 jongens uit Leerdam in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, heeft de politie op woensdag 3 maart 2004 het onderzoek afgerond naar de mishandeling op 27 februari 2004 van een 17-jarige jongen, eveneens uit Leerdam. De 17-jarige stond met een aantal vrienden te wachten bij het station van Leerdam toen hij belaagd werd door de groep. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en hield een pijnlijke heup aan zijn mishandeling over.

CONTROLE KINDERZITJES
PAPENDRECHT- De politie heeft op woensdag 3 maart een controle op veilige kinderzitjes en het gebruik van autogordels voor kinderen gehouden. Dit was in de wijk Wilgendonk. Er werden 3 automobilisten bekeurd omdat zij de autobeveiligingsmiddelen voor hun kinderen niet in orde hadden.

CONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole op de van der Palmstraat hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 3 keer te hoog vermogen, 1 keer geen bromfietscertificaat en 1 jongen was nog geen 16 jaar en reed op een snorfiets. De agenten hielden de controle op woensdagmiddag, 3 maart 2004, van 15.00 tot 17.00 uur. In totaal controleerden zij 15 bromfietsen.

ALBLASSERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde lasergun hebben agenten 10 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op woensdagmiddag, 3 maart 2004 op de Edisonweg en de West Kinderdijk. In totaal controleerden zij 450 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. De overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op woensdagavond, 3 maart 2004, omstreeks 18.10 uur, is op de Spijksesteeg een 37 jarige man uit Dalem aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

MEERKERK- Op woensdagavond, 3 maart 2004, omstreeks 23.50 uur, is op de Ambachtstraat een 35 jarige man uit Meerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

SLIEDRECHT- Op donderdagochtend, 4 maart 2004, omstreeks 01.20 uur, is op de Craijensteijn een 47 jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

LEERDAM- Op donderdagochtend, 4 maart 2004, omstreeks 01.55 uur, is op de Meent een 44 jarige man uit Leerdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

PAPENDRECHT- Op donderdagochtend, 4 maart 2004, omstreeks 04.15 uur, is op de Burgemeester Keijzerweg een 41 jarige man uit Papendrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

VERNIELING RUIT
SLIEDRECHT- Drie jongens van 12 en 2 keer 14 jaar uit Sliedrecht zijn aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op woensdagavond, 3 maart 2004, omstreeks 18.30 uur, op de Valkweg. Een alerte getuige zag dat de jongens een ruit van een bushokje ingooiden. Hij hield de jongens aan en droeg ze over aan de politie. Na verhoor zijn de jongens door hun ouders opgehaald. Voor de afdoening wordt door de politie overleg gepleegd met de officier van justitie.