Politie Zuid-Holland-Zuid

04/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-03-2004 - Persberichten District I

INBRAAK IN KAPSALON
HENDRIK-IDO-AMBACHT- In een kapsalon aan de Reeweg is ingebroken. Op dinsdagavond 2 maart of in de nacht van dinsdag op woensdag 3 maart werd de toegangsdeur opengebroken. Vervolgens werd een onbekende hoeveelheid geld uit de kassa weggenomen. De technische recherche heeft onderzoek verricht.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft op woensdag 3 maart een verkeerscontrole gehouden op de Jacob Marisstraat en de Brouwersdijk. In totaal controleerde zij 78 voertuigen. Hiervan kregen 18 bestuurders een bekeuring omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. 1 bestuurder ging tijdens de controle claxonneren en werd hiervoor tevens bekeurd.
1 bestuurder had geen geldig rijbewijs, 1 bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen. Beiden werden bekeurd.

AANHOUDING
De politie hield tijdens de verkeerscontrole op de Jacob Marisstraat tevens een man aan die gesignaleerd stond voor bedreiging en diefstal. Deze 35-jarige man uit Bunschoten- Spakenburg werd in eerste instantie aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. Zijn auto werd doorzocht, hierin werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Later bleek dat hij gesignaleerd stond. Nadat de man voor het opgeven van een valse naam, het niet tonen van zijn rijbewijs en het onverzekerd rondrijden werd beboet, werd de man ingesloten.

VOORWIEL
DORDRECHT- Een 15-jarige jongen is aangehouden. De politie kreeg op woensdagmiddag 3 maart de melding dat de jongen een voorwiel uit een fiets zou hebben getrapt op het Dudokplein. De politie nam een kijkje en zag de man even later op de middag in de buurt aan een voorwiel sleutelen. Dit wiel bleek daadwerkelijk uit een fiets te zijn getrapt. De jongen werd hierop aangehouden.

STOOMREINIGERS
DORDRECHT- Bij een bedrijf aan de van t Hoffstraat zijn 38 stoomreinigers gestolen. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 3 maart 2004, omstreeks 13.00 uur. Een getuige zag een wit bestelbusje in de loods staan waar de stoomreinigers lagen opgeslagen. Een nog onbekende man was bezig stoomreinigers in te laden. Toen de eigenaar van de loods binnenkwam en hem aan wilde spreken, sprong de onbekende man in de bestelbus en reed weg richting de Rijksweg A16. De eigenaar en de getuige reden achter de bus aan, maar raakte deze rijdend in de richting Breda kwijt. De politie stelt een onderzoek in.

GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 45 jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij reed met een geschorst rijbewijs. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 3 maart 2004, omstreeks 15.00 uur, tijdens een verkeerscontrole op de Groenezoom. Bovendien had de man nog 5 boetes openstaan en moest hij 7 dagen zitten. Hij is direct ingesloten.

BELEDIGING
DORDRECHT- Een 18 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging en het niet voldoen aan de vordering om zich te verwijderen. Dit gebeurde op woensdagavond, 3 maart 2004, omstreeks 21.20 uur, in de Jacob Marisstraat. De jongen bevond zich met een groep van 6 jongeren op straat. Ze hielden zich hinderlijk op en dronken alcohol. De politieagenten riepen assistentie in, waarna de groep verwijderd werd. De verdachte kwam daarop toch weer terug, begon te schelden en liep met een aangebroken fles sterke drank in zijn hand. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.