DIERENBESCHERMING

Dierenmishandeling, 1.000 euro beloning voor tip over dader

DEN HAAG, 4 maart 2003 - De Dierenbescherming looft 1.000 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de persoon die twee drachtige pony's in het Friese Westhem ernstig heeft mishandeld. De dieren werden dinsdag bloedend in het weiland aangetroffen. Ze zijn er ernstig aan toe.

De ingeschakelde veearts gaf aan dat de dieren met een stomp voorwerp zijn gepenetreerd en verwond. De eigenaresse ontdekte de mishandeling dinsdagochtend toen ze de dieren wilde voeren.

De Dierenbescherming is geschokt en verontwaardigd over dit zoveelste geval van ernstige dierenmishandeling. In 2003 waren er soortgelijke gevallen in Twente (augustus), in Hoogezand en Balkbrug (Ov.) (oktober). Ook in deze gevallen heeft de Dierenbescherming door middel van het uitloven van een beloning willen bijdragen aan een oplossing. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft de politie inmiddels haar hulp in deze zaak aangeboden.

Tips kunnen zowel bij de politie Sneek als de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming worden gemeld op telefoon (035) 625 7500. De tips worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.