eca269.gif

Heinz kiest Ariba om wereldwijd kosten te besparen

Schiphol-Rijk, 4 maart 2004 - Voedingsmiddelenleverancier Heinz, heeft een overeenkomst getekend met Ariba. Het bedrijf gaat gebruikmaken van de Spend Management-oplossingen van Ariba om kosten te besparen. Het initiatief maakt onderdeel uit van het besparingsprogramma Project Delta, dat wereldwijd bij Heinz wordt doorgevoerd.

Heinz gaat gebruikmaken van Ariba Analysis, Ariba Contracts, Ariba Buyer en Ariba Invoice. Doel van het bedrijf is uitgaven wereldwijd beter te managen en zo kosten te besparen.

Met behulp van de Ariba Spend Management-oplossingen zal Heinz beter inzicht krijgen in de inkopen van verschillende productgroepen, inclusief diensten. Voorts zal men de focus leggen op contract management en ervoor zorgen dat volgens de inhoud van deze contracten wordt ingekocht, zodat mogelijke besparingen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Tot slot zal de efficiency op het facturatieproces worden verhoogd, waardoor extra tijd en geld wordt bespaard.

Project Delta
Project Delta werd eerder dit jaar door de CEO van Heinz, William R. Johnson, gelanceerd. Het project omvat een diepgaande herziening van alle bedrijfsprocessen van Heinz. Mogelijkheden voor kostenbesparing zijn gesignaleerd in alle disciplines binnen het bedrijf en inkoop is geïdentificeerd als één van de vijf belangrijkste aandachtspunten. Heinz verwacht met name kosten te besparen door de efficiency in inkoop te verhogen. Zo kan het bedrijf onder meer profiteren van schaalgrootte, door producten en diensten binnen het bedrijf gezamenlijk in te kopen.

"Heinz is altijd op zoek naar het verbeteren van de efficiency in processen. Met project Delta kijken we nu ook scherp naar de niet-productiegerelateerde kosten van het inkoopproces", aldus George Chappelle, Global CIO van Heinz. "De Ariba Spend Management-oplossingen sluiten goed aan op onze back-end systemen en zorgen ervoor dat we uitgaven in een groot aantal uitgavencategorieën kunnen managen."

Voor het volledige Engelstalige bericht zie: http://www.ariba.com/company/news.cfm?pressid=729 Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.

Ingezonden persbericht