Gemeente Dongen


Bewoners, Rijensestraatweg, Jupiterlaan en Venusstraat kiezen unaniem 04-03-2004 15:06
Westerlaan krijgt groen geluidsscherm
De Westerlaan krijgt dit jaar nog een zogenaamd groen geluidsscherm om geluidsoverlast voor omwonenden te beperken. Omwonenden kozen tijdens een bijeenkomst op 2 maart unaniem voor het geluidsscherm, voorzien van een beplanting met klimop. Deze bijeenkomst was de laatste van verschillende bijeenkomsten, waarbij de bewoners van de Rijensestraatweg, Jupiterlaan en Venusstraat verschillende oplossingen bekeken.
In 1999 benaderden omwonenden de gemeente voor het eerst om maatregelen te treffen tegen de geluidsoverlast van het verkeer op de Westerlaan. De gemeente voerde samen met de politie op proef een intensieve snelheidscontrole uit. De proef werd echter na korte tijd beëindigd, omdat het effect zeer beperkt was. Er volgden verschillende bijeenkomsten, waarin de noodzaak tot het plaatsen van een scherm duidelijk werd en waarbij omwonenden hun wensen kenbaar konden maken. Dit resulteerde er in, dat wethouder Ad van Beek een bedrag van 575.000,00 voor de uitvoering van een geluidsreducerende maatregel in de begroting heeft opgenomen.

Bouw
De bewoners aan de Spaarnelaan, waar ook sprake was van geluidsoverlast, hadden zich eerder uitgesproken voor het aanbrengen van geluidsreducerend asfalt en dus geen geluidsscherm. Hierover worden nog nadere afspraken gemaakt. Voor de aanleg van het groene geluidsscherm aan de Westerlaan wordt zo snel mogelijk gestart met de formele procedure. Verwacht wordt dat direct na de zomervakantie gestart kan worden met de bouw van het scherm