persberichten 4 maart

's-Hertogenbosch 04-03-2004

ILLEGALE ARBEID

s-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is bij controle bij een bedrijf aan de Hedikhuizerweg in s-Hertogenbosch een 24-jarige Poolse aangehouden voor o.a. valsheid in geschrifte. De politie hield de controle in het kader van Vreemdelingentoezicht en op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen. De vrouw bleek illegaal in Nederland te verblijven en bleek een vervalst Duits paspoort te hebben. Daarom mocht zij geen werkzaamheden verrichten. De verdachte is ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is in een park aan de Kooikersweg in s-Hertogenbosch een 43-jarige Pool aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was niet in het bezit van geldige identiteitspapieren. De verdachte verkeerde in kennelijke staat en gedroeg zich vervelend tegen andere bezoekers van het park. Hij is aangehouden en ingesloten.

MAN EN VROUW AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Vlijmen -Woensdagavond heeft de politie op de Antoni Staringlaan in Vlijmen een 35-jarige Vlijmenaar en zijn 38-jarige vrouw aangehouden als verdacht van bedreiging. Het tweetal zou eerder die avond een 30-jarige schoonzuster op het Burgemeester van Houtplein verbaal met de dood hebben bedreigd. De ruzie zou zijn ontstaan door problemen in de familiesfeer.

VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- De politie heeft dinsdagavond een 46-jarige Bosschenaar op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden voor het steken en slaan van een 38-jarige plaatsgenoot. De twee zouden al vaker ruzie in de relationele sfeer met elkaar hebben gehad en troffen elkaar bij een horecagelegenheid. Buiten zou de verdachte het slachtoffer hebben geprobeerd te steken en heeft hij hem zodanig geslagen dat hij tegen een raam aanviel en buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar o.a. een hersenschudding werd geconstateerd. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

VERDACHTEN IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN

Berlicum -In de nacht van woensdag op donderdag zijn op de N279 langs de Zuid-Willemsvaart onder Berlicum twee mannen aangehouden als verdacht van diefstal van een auto en het bezit van harddrugs. Het ging daarbij om een 43-jarige Rotterdammer en een kompaan die zijn naam niet wilde opgeven. Agenten zagen het tweetal rijden in een auto die volgens de meldkamer was gestolen in Rotterdam. Zij lieten het voertuig stoppen en hielden het tweetal aan. Bij de 43-jarige man troffen de agenten enkele bolletjes cocaïne en heroïne aan. In de auto lagen allerlei inbrekerswerktuigen. De man die zijn identiteit niet op wilde geven beledigde op het bureau de agenten door ze uit te schelden. Beiden zijn ingesloten en worden overgedragen aan de politie Rotterdam.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

Boxtel
-Woensdagmiddag troffen surveillerende agenten op een fietspad bij Fellenoord in Boxtel een 49-jarige stomdronken man uit Tilburg aan. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en voor verhoor ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE MET LASERGUN

Sint Oedenrode

-Woensdagavond zijn zes automobilisten bekeurd tijdens een snelheidscontrole op de Lieshoutseweg in Sint Oedenrode. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/h waar 80 km/h is toegestaan. De politie maakte gebruik van de lasergun.

ROODLICHTCONTROLE

Boxtel

-Donderdagmorgen heeft de politie op de Brederodeweg in Boxtel gecontroleerd op het rijden door rood licht. In zes gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

BMW-X5 ONTVREEMD BIJ WONINGINBRAAK

Den Dungen- In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Litserstraat in Den Dungen. Bij de inbraak is een zwarte BMW X5 3.0 diesel met het kenteken 13-NS-JR buitgemaakt. De sleutels van het voertuig lagen in de woning. Verder zijn o.a. een paar GSMs, bankpassen en geld buitegemaakt. In ingesteld buurtonderzoek heeft vooralsnog niets opgeleverd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden

-In de nacht van woensdag op donderdag is een 43-jarige automobilist uit Uden op de Loopkantstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

CONTROLE VERKEER

Veghel/Boekel

-Woensdagavond heeft politieteam Veghel op diverse locaties in Veghel en Boekel het verkeer gecontroleerd. Veghel: Op de Sluisstraat reden negen vrachtautos in strijd met een geslotenverklaring en haalde één automobilist in op een voetgangersoversteekplaats. Op de Udenseweg reden zes bromfietsers op een opgevoerde bromfiets. Op de Zondveldstraat reden zes automobilisten sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/h, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/h. Op de NCB-laan bezondigde vijf automobilisten zich aan te snel rijden. De hoogste snelheid bedroeg 74 km/h terwijl 50 km/h was toegestaan. Boekel: Op de Rutger van Herpenstraat werd vijf maal te hard gereden tijdens de controle. Hier was de hoogst gemeten snelheid 67 km/h waar 50 km/h was toegestaan. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

MILIEUDELIKT

Odiliapeel

-Woensdagavond heeft de politie in samenwerking met de afdeling bouw-en woningtoezicht van de gemeente Uden proces-verbaal opgemaakt tegen een bewoner van de Oudedijk in Odiliapeel. De bewoners hadden asbesthoudend dakbeschot verwijderd zonder daarvoor een vergunning te hebben. Proces-verbaal is opgemaakt. De gemeente handelt de zaak verder af.

DIEFSTAL MINI LAADSCHOP

Boekel

-Van woensdag op donderdag is vanaf de Donkstraat in Boekel een zeecontainer met een mini laadschop, een trilmachine en een zogenaamde stamper ontvreemd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Vooralsnog heeft niemand iets gezien.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VUURWAPENBEZIT

Berghem

-Woensdagmiddag is een 26-jarige inwoner uit Berghem in zijn woonplaats aangehouden voor vuurwapenbezit. De politie stelde naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in. In de woning van de man troffen agenten een pistool aan op de zolderverdieping. Het pistool is inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

RIJBEWIJS SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD

Heesch

-Woensdagmiddag is op de Nistelrodeseweg in Heesch het rijbewijs van een 45-jarige automobilist uit Nistelrode ingevorderd in verband met een grove overschrijding van de maximum snelheid van 80 km/h. De man reed 142 km/h.

Vierde verdachte woninginbraken aangehouden

Cuijk

-De politie heeft dinsdagmiddag een 19-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een aantal woninginbraken in Rijkevoort en Sint Anthonis. Bij de verdachte werden creditcards aangetroffen die bij een woninginbraak aan de Hoge Akker in Rijkevoort verdwenen waren. Tevens bleek de verdachte in het bezit van een autosleutel die bij een woninginbraak aan de Hoogeindsestraat in Rijkevoort was weggenomen. Beide woninginbraken werden gepleegd in de nacht van 20 op 21 februari. De verdachte is inverzekering gesteld voor verder onderzoek en wordt vrijdag voorgeleid bij justitie. Vorige week hield de politie al drie verdachten aan. Zij werden door de politie aangehouden bij een controle op de snelweg in Breda. Zij reden in een personenauto die op 22 februari j.l. weggenomen was bij een woninginbraak in Holthees. In de auto trof de politie goederen aan die vermoedelijk van andere woninginbraken afkomstig zijn. De politie onderzoekt of de verdachten bij nog meer zaken betrokken is geweest.

FIETS-EN BROMFIETSCONTROLE

Cuijk

-Bij controles op fietsers-en bromfietsers in de wijk de Valuwe in Cuijk zijn van woensdag op donderdag negen personen bekeurd. Acht voor defecte-of niet ingeschakelde verlichting en één voor het opvoeren van een bromfiets. Daarnaast zijn twee automobilisten bekeurd omdat ze sneller reden dan de toegestane 50 km/h. De hoogste snelheid bedroeg 90 km/h.

AUTOBRAND

Cuijk

-Van woensdag op donderdag is de auto van een 27-jarige Cuijkse aan het Hagelkruis in Cuijk volledig uitgebrand. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. De brand ontstond omstreeks 04.15 uur. De politie verzoekt eventuele getuigen te bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).