Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 4 maart 2004

Alkmaar 04-03-2004 - 16.15 uur

Boer bekeurd wegens uitrijden mest

Castricum, woensdag 3 maart 2004.

In de middag werd een 40-jarige boer uit Castricum bekeurd omdat hij bezig was vloeibare mest uit te rijden op grasland met een giertank. Dit gebeurde aan de Zanddijk. Het uitrijden van mest mag alleen wanneer het emissie-arm wordt aangebracht. Dat kan bijvoorbeeld via een mestinjecteur. Bij bouw- en bollenland dient vloeibare of vaste mest meteen ondergewerkt te worden. Normaal gesproken staat voor een overtreding een boete van 650 euro. Vandaag, donderdag 4 maart 2004, werd dezelfde boer opnieuw bekeurd voor dezelfde overtreding. De man verklaarde dat hij niet van plan is zich aan de wet te houden. Met justitie volgt nog overleg over maatregelen tegen de man.

Scooterbestuurster gewond na aanrijding met vrachtauto

Broek op Langedijk, woensdag 3 maart 2004.

Omstreeks 16.00 uur vond er op de kruising van de Westelijke Randweg en de Papenhorn een aanrijding met letsel plaats tussen een vrachtauto en een scooter, waarbij de bestuurster van de scooter gewond raakte.

De bestuurder van de vrachtauto, een 62-jarige man uit Oudkarspel, reed met zijn voertuig over de Papenhorn, uit de richting van de Dorpsstraat. Bij de kruising met de Randweg verleende hij geen vrije doorgang aan de vrouw op de scooter die voor hem van links kwam en over het bromfietspad reed. De scooterbestuurster reed tegen de linkervoorband van de vrachtauto en kwam ten val. De bestuurster, een 35-jarige vrouw uit Broek op Langedijk werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze is opgenomen. De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij de vrouw niet had zien aankomen.

Inbraak woning

Bergen, donderdag 4 maart 2004.

In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Jhr. Barnaartlaan. Vermoedelijk zijn de daders met behulp van een valse sleutel binnengekomen. De woonkamer werd doorzocht weggenomen werd ondermeer: kleingeld, een tas en enkele brillen.