Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 4 maart 2004

Den Helder 04-03-2004 - 16.15 uur

Poging tot beroving

Den Helder, woensdag 3 maart 2004.

Een 85-jarige man en zijn 59-jarige vriendin, beiden uit Den Helder, zijn op de parkeerplaats bij restaurant Duinoord aan de Jan Verfailleweg overvallen door een man die dreigde met een vuurwapen. Het paar heeft geen geld afgegeven en de dader fietste hierna weg. De politie zoekt getuigen.

Het paar zat omstreeks 13.30 uur bij hun geparkeerde auto van het zonnetje te genieten. Ze zaten op klapstoeltjes op het parkeerterreinterrein uiterst rechts, gezien vanaf de ingang aan de Jan Verfailleweg. Een man op een damesfiets benaderde hen en vroeg om de portemonnee van de man. Het slachtoffer bleef rustig en weigerde zijn geld af te geven. Hierna trok de dader een vuurwapen uit zijn jaszak en richtte dit op de man. Het slachtoffer deed alsof hij naar een kennis in de verte zwaaide en hierna stopte de verdachte het wapen weer in zijn jas en sprong weer op zijn fiets. Hij reed weg over het fietspad in de richting van de Donkere Duinen. Het mannelijke slachtoffer bleef behoorlijk koel onder de gegeven omstandigheden. Zijn vriendin stond te trillen op haar benen en is vreselijk geschrokken. Ze heeft ook nog help geroepen toen de dader wegfietste. De man en de vrouw hebben beiden aangifte gedaan. De politie heeft na de melding de omgeving afgezocht maar niemand meer aangetroffen. De verdachte voldoet aan het volgende signalement: man, leeftijd 20 tot 25 jaar, lengte ongeveer 1,65 meter, lichtgetinte huidskleur (mogelijk indisch), slank postuur, zwart krullend haar tot net onder de oren en de man droeg een dun smal snorretje. Hij droeg een donkere nylon jas, een spijkerbroek en een baseballcap met een wit opschrift. Op het moment van de poging tot beroving waren er enkele voetgangers in de omgeving van Duinoord, waaronder twee personen met een hondje. De politie wil graag met hen in contact komen evenals met andere mensen die iets over deze zaak kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Den Helder: 0900-8844

(lokaal tarief).

Bon wegens afvalverbranding in achtertuin

Den Helder, woensdag 3 maart 2004.

Omstreeks 20.00 uur werd er door omwonenden geklaagd over afvalverbranding in een achtertuin aan de Jonkerstraat. Ter plaatse bleek dat de bewoners, in beschonken toestand, al de hele dag afvalhout aan het verbranden waren. Ze kregen een proces-verbaal.

Dronken jongeman trekt aan noodrem

Den Helder, donderdag 4 maart 2004.

Een 18-jarige jongeman uit Anna Paulowna is omstreeks middernacht aangehouden nadat hij tussen Den Helder en zijn woonplaats aan de noodrem had getrokken en een noodglas had ingeslagen om de deur te openen. Hij was in de trein in slaap gevallen. Toen hij wakker werd en merkte dat hij station Anna Paulowna voorbij was ging hij tot zijn domme actie over. Omdat hij aanvankelijk bij de conducteur zijn naam niet wilde opgeven werd hij overgedragen aan de politie. Nadat alles was genoteerd kon de jongeman naar huis. Hij krijgt de rekening van de NS gepresenteerd.

Middelvinger naar agent kost boete van 240 euro

Schagen, donderdag 4 maart 2004.

De politie heeft na afloop van een zeer druk bezocht scholierenfeest in een discotheek op moeten treden tegen verstoringen van de openbare orde ondermeer op de Hoep en rond het station. Op de Hoep kreeg iemand een bekeuring omdat hij vuilnisbakken omver schopte en aan de Loet kregen drie jongens een proces-verbaal wegens baldadigheid na het verhangen van vlaggen van een bakkerij. Een automobilist werd bekeurd op de Loet omdat hij teveel geluid veroorzaakte met zijn stereo. Passagiers waren het niet met de bon eens. Eén van hen, een 23-jarige man uit Wieringerwerf stak bij het wegrijden een middelvinger op naar de agenten. Hij werd in de Hofstraat aangehouden wegens belediging. Zijn 18-jarige broer begon daarna te schreeuwen en te tieren naar de agenten en was agressief naar hen. Een diensthond werd ingezet om hem kalm te krijgen waarna hij werd aangehouden. Een arts moest aan het bureau een beenwond bij de jongen behandelen. Hij had krassen en kleine sneetjes in zijn been. Zijn broek was stuk. De beide broers zijn voor de nacht ingesloten. In de loop van de middag zijn ze heengezonden. De oudste broer kreeg van justitie wegens de belediging een transactievoorstel van 240 euro. De hoogte van de boete voor de jongste broer wordt later vastgesteld.

Op het NS-station van Schagen ontstond rond 01.00 uur een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Toen de politie arriveerde was de zaak al gesust en wilde niemand aangifte doen. Wel was er een opgewonden sfeer. Daarom hielden agenten ook toezicht op het station van Anna Paulowna waar zon 50 jongeren uitstapten. Daarbij schold een 16-jarige jongen uit Anna Paulowna agenten uit. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal wegens belediging. Om 04.50 uur deden twee 13-jarige meisjes uit Alkmaar een beroep op de politie. Ze waren stiekem van huis vertrokken voor het scholierenfeest maar werden daar op grond van hun leeftijd door de portiers niet toegelaten. Ze waren daarna op straat blijven hangen maar konden, gezien het tijdstip, niet meer terug naar hun woonplaats. Het thuisfront verklaarde zich bereid om een taxirit te betalen waarna ze door een taxibedrijf thuis zijn afgeleverd.

Drie autos opengebroken

Den Helder, 4 maart 2004.
Op een parkeerplaats aan het Louisehof zijn in de afgelopen nacht drie autos opengebroken. Van de autos werd een ruit ingeslagen. Uit twee voertuigen werd een autoradio weggenomen.