Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, 4 maart 2004

Hoorn 04-03-2004 - 16.30 uur

Grote verkeerscontrole

Hoorn, woensdag 3 maart 2004.

Over de gehele dag werd het verkeer gecontroleerd op de Oostergouw. Daarbij ging de belangstelling van de politie niet alleen uit naar personenautos maar ook naar vrachtwagens en taxi. Dit resulteerde in 18 bonnen wegens uiteenlopende overtredingen waaronder het niet dragen van de autogordel, het rijden met een aanhangwagen zonder hulpkoppeling of kentekenplaat en versleten banden.

Er werden ook 19 processen-verbaal opgemaakt ondermeer wegens het ontbreken van vergunningen, overtredingen van het arbeidstijdenbesluit en de Wet vervoer.

Monteur beroofd van telefoon

Hoorn, woensdag 3 maart 2004.

Een 19-jarige monteur van een botenbedrijf uit Hoorn is omstreeks 15.45 uur op het Visserseiland door drie mannen aangevallen en beroofd van zijn mobiele telefoon. De man stond met zijn bedrijfswagen geparkeerd bij het vuurtorentje ter plaatse. Hij stapte uit en liep naar de passagierskant van zijn voertuig om een gereedschapkoffer uit de auto te halen. Hij werd op dat moment gebeld op zijn mobiele telefoon. Terwijl hij het gesprek beantwoordde opende hij het portier van de auto. Hij werd toen van achteren aangevallen door een ongeveer 19-jarige man, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Deze man eiste van hem dat hij zijn telefoon en zijn geld zou afgeven. Hij werd geschopt en geslagen maar de aangever sloeg terug. Hierop riep de dader, in een voor het slachtoffer onbekende taal, om assistentie van twee andere mannen die kwamen aanfietsen. Hierna werd de aangever door de drie mannen vastgezet tegen de auto en werd zijn telefoon uit zijn handen gegrist. Zijn kleding werd doorzocht doch hierbij werd niets buitgemaakt. Vervolgens vertrokken de drie mannen. Het slachtoffer heeft enkele blauwe plekken opgelopen. De eerste dader voldoet aan het volgende signalement: man met getinte huidskleur, leeftijd ongeveer 19 jaar, stevig postuur, lengte 1,75 meter, zwart pluizig haar, droeg snorretje, had donkere kleding aan waaronder een leren zwarte jas met bontkraag.

De tweede dader voldoet aan het volgende signalement: man met licht getinte huidskleur, leeftijd ongeveer 21 jaar, fors gebouwd, lengte
1,80 meter, zwart gekamd verzorgd haar en bakkebaarden. Deze man droeg een bruine jas van ribfluweel met daaronder een witte trui. Van de derde verdachte is nauwelijks een signalement bekend. De politie roept getuigen van deze beroving op zich te melden bij de politie in Hoorn via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole

Wervershoof, woensdag 3 maart 2004.

Tussen 19.30 en 21.30 uur werd de snelheid van het verkeer op de Markerwaardweg gemeten. Er werden 125 autos gecontroleerd waarvan er 17 sneller reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/u. Overtreders werden aan de kant gezet en bekeurd.

Inbraak woning

Zwaag, donderdag 4 maart 2004.

In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Kostertuin. Aan de achterkant van de woning werd een raam opengebroken. Kasten in de woonkamer werden doorzochten er werden ondermeer twee mobiele telefoons, een digitale camera en diverse papieren weggenomen.

Snelheidscontrole

Hoorn, donderdag 4 maart 2004.

In de ochtend hebben agenten de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Weel. 54 automobilisten passeerden de controle. 10 van hen reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. De overtreders werden aan de kant gezet en kregen een bon.

Twee hennepplantages opgeruimd

Hoorn, donderdag 4 maart 2004.

Vanmorgen is de politie op twee adressen binnengetreden vanwege het in huis hebben van een hennepplantage. In een woning aan de Vijzelmolen werd in een slaapkamer en op zolder een plantage met in totaal 241 planten aangetroffen. Tevens was er met de elektriciteitsmeter geknoeid. Aan de Watermolen werd een kleine plantage aangetroffen op de zolder van een woning. Alle planten en apparatuur zijn vernietigd en tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.