Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


4 maart 2004


Groenlo - Aanrijding


Woensdag rond 15.10 uur vond op het fietspad aan de Deken Hooijmansingel een aanrijding plaats. Een club scholieren fietste richting rotonde en haalde een 89 jarige vrouw met een rollator in. Eén van de fietsers, een 12 jarige jongen uit Beltrum, raakte de oudere vrouw, waarna beiden kwamen te vallen. De vrouw klaagde over pijn aan de knie en de rug en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Aalten - Fout parkeren


Woensdag werden op de Peperstraat verscheidende auto's aangetroffen die geparkeerd stonden buiten de vakken en in de parkeer verbodszone. Hiervoor werden bekeuringen uitgeschreven. Ook werd eenmaal bekeurd voor onterecht parkeren op de invalidenparkeerplaats.


Doetinchem - Inbraak in bedrijf


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken bij een bedrijf aan de Industriestraat. Men is vermoedelijk via het dak in het pand gekomen. Binnen werden een paar bakken ijs weggenomen. Verder werden en dozen met ijsgrondstoffen opengescheurd, waardoor de grondstof niet meer bruikbaar is. De totale schade is niet bekend.
In dezelfde nacht werd ingebroken in een bedrijfspand even verderop aan de Industriestraat. Hier werden ruiten vernield en het pand doorzocht. Er werd niets weggenomen.


Aalten - Winkeldiefstal


Woensdagmiddag werd een 23 jarige inwoner uit Aalten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had bij een winkel aan de Haartsestraat diverse spullen, waaronder batterijen en een wekker, weggenomen. De man werd buiten de winkel aangesproken door personeel, maar de goederen werden niet aangetroffen. Na enig zoeken werden de goederen vlakbij de winkel gevonden en de politie werd ingeschakeld. Door het gegeven signalement kon de man worden aangehouden op de Markt. De man werd overgebracht naar het bureau en voorgeleid. Na verhoor is hij heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Ruurlo - Op heterdaad betrapt


Een 34 jarige inwoner uit Eibergen werd woensdagmorgen op heterdaad betrapt. De man had rond 06.05 uur op een bedrijfsterrein aan de Spoorstraat een hoeveelheid roestvrij staal weggenomen uit een container. De man werd betrapt door een medewerker van het bedrijf en overgedragen aan de politie. Op het bureau gaf de man toe dat hij het staal had weggenomen. Hij deed afstand van de goederen en kon met een boete van 130 Euro naar huis.


Winterswijk / Doetinchem - controles


Rondom Winterswijk werden woensdag controles uitgevoerd. Hierbij werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Verder werd 1 maal bekeurd voor een verlopen APK en 1 maal voor het niet hands free bellen.


In Doetinchem werd dinsdag en woensdag gecontroleerd op fietsen in het centrum. Dinsdag werden 27 bekeuringen uitgeschreven en woensdag werden 28 fietsers bekeurd.
Bij gordelcontrole op de Nieuwstad en de Plantsoenstraat werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --