Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


4 maart 2004


Bronkhorst - auto in weiland


Een inwoner uit Bronkorst (leeftijd niet bekend) is gisterenochtend, omstreeks 09.30 uur op de Onderstraat in zijn woonplaats van de weg geraakt en in een weiland tot stilstand gekomen. De bestuurder is door nog onbekende oorzaak in de berm geraakt en kreeg zijn voertuig niet meer onder controle. Hierna kwam hij in een weiland terecht waar het voertuig nog om z'n as draaide. De bestuurder liep gelukkig geen letsel op.


Zutphen - auto op rotonde


Een 82-jarige inwoner uit Apeldoorn reed gisterenavond rond 19.00 uur over de N 314 en zag bij het Anne Frankplein de rotonde te laat. Hierdoor botste hij tegen het waarschuwingsbord en kwam op de rotonde tot stilstand. De auto raakte zwaar beschadigd door het ongeval.


Brummen - zonder rijbewijs en onder invloed


Controleerden agenten gisterenavond omstreeks 21.55 uur op de Zutphensestraat een 22-jarige automobilist uit Renkum. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben, de APK van de auto bleek verlopen en de man had ook gedronken. Aan het politiebureau blies hij 0.9 promille en de auto van betrokkene is voorlopig in beslag genomen.


Steenderen - verkeerscontrole


Op de Burgemeester Smitstraat is gisterenmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er werd onder meer met een lasersnelheidsapparaat gecontroleerd en één bestuurder kreeg een waarschuwing. Er werden 6 bestuurder bekeurd die geen gordel droegen en de toeschouwers waren zeer tevreden over de gehouden controle.


Zutphen - bestelbusje op paal

Rond 14.00 uur is een 21-jarige chauffeur uit Marssen met zijn bestelbusje op de Overwelving op de beweegbare paal gebotst. De chauffeur was zoekende en reed achter een connexxionbusje aan, dat vanaf de Rijkenhage richting de Overwelving reed. Toen deze laatste de beweegbare paal gepasseerd was reed de onfortuinlijke chauffeur door en raakte zijn busje zwaar beschadigd door de paal, die inmiddels weer omhoog ging.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --