Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 maart 2004


Apeldoorn - Onder invloed in gestolen auto


Agenten wilden vannacht omstreeks 01.15 uur op de Stadhoudersmolenweg een auto controleren. De man bleek te rijden in een auto die op 20 februari dit jaar was gestolen in Epe. Zij lieten de automobilist stoppen en sommeerden de man uit te stappen. De man stapte niet uit en door de agenten werd een alcohollucht waargenomen. Hierop werd de bestuurder nogmaals gesommeerd uit te stappen. De man bleef zitten en werd door de agenten uit de auto gehaald en aangehouden. Op het bureau blies de man, een 32 jarige bestuurder uit Berlikum (Fr) 2,0 prom en bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte is een veelpleger en werd voor nader onderzoek ingesloten.


Lieren - Klep gaat open


Woensdag vond rond 06.30 uur een aanrijding plaats aan het Kanaal Zuid. Een 43 jarige bestuurster van een autobus kwam vanaf Loenen. Waarschijnlijk is tijdens het rijden een afsluitbare klep aan de linkerkant van de bus opengegaan waardoor de auto van een 36 jarige inwoner uit Amersfoort, die uit tegengestelde richting kwam, werd geraakt. De genoemde klep sneed als een mes in de linker zijkant van de auto van de man uit Amersfoort. Gelukkig ontstond er alleen materiele schade.


Apeldoorn - Gestolen fiets


Woensdagmiddag omstreeks 16.45 werd in de kelder van een flatgebouw aan de Casper Fagelstraat een gesloten fiets aangetroffen. Getuigen hadden gezien dat een 33 jarige inwoner uit Apeldoorn een afgesloten fiets uit een auto haalde en de flat indroeg. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man bekende de diefstal. De fiets was weggenomen voor de Albert Hein aan de Eglantier. Het gaat om een blauw/grijze Gazelle herenfiets met fietstassen. Proces verbaal is opgemaakt.


Apeldoorn - Door rood


Een 54 jarige automobilist uit Twello reed woensdag rond 16.05 uur vanaf de Marchantstraat in de richting van de Laan van Kuipershof. Volgens getuigen reed de man door het rode licht, waardoor een aanrijding ontstond met een van links komende 51 jarige bestuurder van een snorfiets uit Wenum Wiesel. De bestuurder van de snorfiets raakte hierbij niet gewond. Tegen de automobilist werd proces verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Tegen de vangrail


Een 39 jarige automobilist uit Apeldoorn is woensdag omstreeks 22.05 uur op de A1 tegen de vangrail gebotst. De man was door onbekende oorzaak in de berm terecht gekomen en vervolgens tegen de vangrail gebotst. De auto was zwaar beschadigd. De bestuurder kwam met de schrik vrij.


Apeldoorn - Fietsster gewond


Woensdagmorgen vond 08.30 uur een aanrijding plaats op de Molendwarsstraat. Een 17 jarige fietsster uit Apeldoorn fietste over de Sophialaan en wilde de Molendwarsstraat oversteken. Zij fietste achter een stilstaande bus langs en werd hierna door een voor haar van rechts komende bus aangereden. De fietsster werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Ongeval


Een 35 jarige motorrijder uit Heteren raakte woensdag rond 16.20 gewond na een aanrijding. Op de kruising laan van Spitsbergen / Sportlaan verleende een 22 jarige automobilist uit Werkendam geen voorrang aan de motorrijder. De motorrijder had last zijn been en kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.


Apeldoorn - Diefstal lege flessen


Woensdag werden rond 11.00 uur twee jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van lege flessen bij een supermarkt aan de Nagelpoelweg. Zij zullen worden doorverwezen naar het preventieproject Link, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Apeldoorn - Aanrijding


Een 38 jarige automobilist uit Harderwijk botste woensdag omstreeks 16.40 tegen de auto van een 31 jarige bestuurder uit Deventer. Beide bestuurders reden over de Jachtlaan vanaf de laan van Spitsbergen. Voor de kruising met de Loolaan moest de Deventenaar remmen. De Harderwijker had dit te laat door en een aanrijding was het gevolg. De man uit Harderwijk had last van zijn nek en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Te veel gedronken


Woensdag omstreeks 20.05 uur werd een 39 jarige automobilist uit Apeldoorn op de Oude Beekbergerweg gecontroleerd. De man rook naar alcohol en werd overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 2,0 prom. en bleek dat zijn rijbewijs verlopen was. Proces verbaal wordt opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs.


Apeldoorn - Diefstal


Afgelopen nacht werd omstreeks 03.40 uur ingebroken in een woning aan de 2e Beukenlaan. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Binnen werden autosleutels en een camera weggenomen. Met de autosleutels werd de auto, een grijze VW Touareg met kenteken 81-NG-DS weggenomen. In de auto lagen onder andere een zonnebril en een mobiele telefoon.


Apeldoorn - Controle


Woensdagavond werd aan het Kanaal Noord een gehouden. Er werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fietserverlichting en 1 voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --