1e persbericht van donderdag 4 maart 2004

Eindhoven 04-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist

Donderdagmorgen om 0.35 uur is op de John F Kennedylaan een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten zagen de man met hoge snelheid rijden. Hij remde alleen bij de flitspalen. Nadat de auto van de man aan de kant was gezet bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij weigerde mee te werken aan een ademonderzoek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drugsgebruiker aangehouden

Een 34-jarige Eindhovenaar is donderdagmorgen om 04.10 uur op de Noord Brabantlaan aangehouden. De verdachte stond op de rotonde van de Noord Brabantlaan naast zijn personenauto die zware schade had aan de wielophanging. De man kon niet aangeven wat er gebeurd was en leek onder invloed te zijn. Uit onderzoek bleek dat de verdachte gedronken had en in het bezit was van 4 cachets met cocaïne. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Hennepkwekerij

Op de zolder van een woning aan de Jacob Marisstraat is woensdagavond omstreeks 20.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 12 planten en een kleine hoeveelheid henneptoppen. De hennepplanten en de kweekapparatuur is inbeslaggenomen. Op de zolder werd tevens een imitatiewapen en een antiek vuurwapen aangetroffen. Deze wapens zijn eveneens inbeslaggenomen. De 39-jarige bewoner is gehoord en krijgt een proces-verbaal.

Helmond: Aanhouding na overlast

Op de Antoon Der Kinderenstraat is woensdagavond om 20.19 uur een 17-jarige Helmondse bromfietser aangehouden. De verdachte had in de omgeving gezorgd voor overlast door met veel lawaai en hoge snelheid in de buurt heen en weer te rijden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau en daarna overgedragen aan zijn ouders.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 8.45 en 11.15 uur heft de politie op de Dorpstraat in veldhoven een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 40 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 75 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Eersel: Diefstal motorfiets en quad

Uit een schuur achter een woning aan de Dalemsedijk zijn woensdagavond omstreeks 19.30 uur een motorfiets, merk KTM, type 520 EXC, kleur oranje voorzien van het kenteken MF-SZ-01 en een Quad, merk Suzuki, type mini in de kleur wit, weggenomen.