Gemeente Zwolle

Wijziging tijdelijke voorrangsmaatregel

De verkeersmaatregel die sinds een week actief is, betreft de tijdelijk gewijzigde voorrangssituatie op het kruispunt Ceintuurbaan / afrit Zwolle Noord (vanuit Amersfoort). Het verkeer dat van deze afrit komt, krijgt voorrang op het verkeer dat afkomstig is van de Zwartewaterallee. De maatregel is ingesteld om het verkeer op de afrit Zwolle Noord sneller te laten afvloeien.

Wijziging
De gemeente Zwolle, Rijkswaterstaat en politie IJsselland hebben alledrie geconstateerd dat de maatregel ondanks de bebording genegeerd wordt door het gros van de automobilisten. Dit geldt voor zowel het verkeer dat afkomstig is van de afrit als voor automobilisten op de Ceintuurbaan. Deze situatie kan tot verkeersgevaarlijke situaties leiden. Daarom is in gezamenlijkheid besloten om de maatregel vanaf vandaag ongedaan te maken. Het verkeer op de Ceintuurbaan (vanaf de Zwartewaterallee) heeft dus gewoon weer voorrang op verkeer komend vanaf de afrit Noord. De andere verkeersmaatregel ter plekke, de verplichte rijrichting vanaf de afrit rechtsaf naar de Ceintuurbaan, blijft wel gehandhaafd.

Oplossing
Nu de tijdelijke voorrangsmaatregel bij de afrit Zwolle Noord niet meer van kracht is, moet een andere maatregel getroffen worden die voorkomt dat de afrit tijdens de werkzaamheden 'dichtslibt'. De gemeente gaat de groentijden in de tijdelijke verkeersregelinstallatie (VRI) ter hoogte van het kruispunt Zwartewaterallee / aftrit Meppel / oprit Amersfoort wijzigen. Door de groentijden aan te passen in de verkeersstroom naar de Ceintuurbaan toe, ontstaat er ruimte voor het verkeer op de afrit uit Amersfoort om de Ceintuurbaan op te rijden.


---