Gemeente Stede Broec 4-3-2004
Bijdrage voor sportieve samenwerking

Verenigingen, organisaties en andere groepen die zich met sport en bewegen bezig houden, kunnen van de gemeente een bijdrage krijgen voor gezamenlijke sportactiviteiten.

In het kader van het breedtesportbeleid heeft de gemeente het project ?Met elkaar in beweging? ontwikkeld. Hiermee wil het gemeentebestuur stimuleren dat Stede Broecse verenigingen en andere instanties met elkaar een activiteit of project gaan organiseren waarbij bewegen centraal staat. Hiervoor is per activiteit maximaal ? 500 beschikbaar. Jaarlijks kunnen tien projecten hiervoor in aanmerking komen.

Sportieve samenwerking

Sport- en bewegingsactiviteiten kunnen van grote waarde zijn voor verschillende maatschappelijke groepen: het onderwijs, de naschoolse opvang, het jeugd- en jongerenwerk, de hulpverlening en de gezondheidszorg. Ook deze groepen zijn belangrijk bij de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten.

Het sportieve samenwerken kan in verschillende vormen. Een school die samen met de Hartstichting en een wandelvereniging een wandelactiviteit organiseert. Een tennisvereniging die samen met een stichting voor gehandicapten het tennis voor gehandicapten introduceert. Een groep jongeren die samen met de jongerenwerker een skate-event organiseert. Een dansschool die samen met een school een streetdance-clinic houdt. Kernwoorden binnen het project zijn: samenwerken, sporten, bewegen, vernieuwen, versterken en aanvullen.

Voor informatie kunt u terecht bij de afdeling Sport en recreatie op het gemeentehuis: telefoon 510160 of kvanborre@stedebroec.nl. Opgave: print het formulier onder aan deze pagina.

---

documenten
Sportieve samenwerking