Ingezonden persbericht


CareView Zorgportal van PHOBOS biedt vereenvoudigd toegang tot verschillende informatiesystemen

CareView Zorgsuite springt met Zorgportal in op behoefte aan geautomatiseerde en rolgebonden ondersteuning

s-Hertogenbosch, 4 maart 2004 PHOBOS heeft de CareView Zorgsuite uitgebreid met de CareView Zorgportal. Hiermee kunnen zorginstellingen een rolgebonden portaal inrichten dat gebruikers via één scherm en één gebruikersnaam/wachtwoord direct toegang biedt tot verschillende informatiesystemen. De CareView Zorgportal integreert zowel financiële, logistieke als zorginhoudelijke informatie binnen één op HTML-gebaseerde grafische gebruikersinterface. Hierdoor is het makkelijker om gegevens te muteren en te raadplegen en hoeven gegevens slechts één keer te worden ingevoerd. Dit verhoogt de efficiency binnen zorginstellingen, wat direct ten goede komt aan de kwaliteit van de zorg en meer tijd overlaat voor handen aan het bed . De CareView Zorgportal is gebaseerd op mySAP Enterprise Portal.

De op basis van CareView Zorgportal ondersteunde zorgprocessen zijn rolafhankelijk en ontsluiten per gebruikersgroep alleen de informatie die relevant is. Hierdoor ontstaat een zeer gebruikersvriendelijke interface met een logische indeling die de rol van de gebruiker zo goed mogelijk ondersteunt en bovendien makkelijk is aan te passen aan veranderende wensen.

Zorgportal voorbereid op verdere professionalisering

De CareView Zorgportal is daarnaast voorbereid om medewerkers verder te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Door in de portal CareView te combineren met bijvoorbeeld e-mail- en agenderingssystemen en documentbeheersystemen worden medewerkers nog beter geïnformeerd. De nadruk verschuift van plichtmatig registratief gebruik van automatisering naar een waardevol informatief systeem. Een zorginformatiesysteem dat de medewerker ondersteunt in de uitvoering van zijn of haar taken.

Over PHOBOS

PHOBOS is een professioneel en pragmatisch ingestelde dienstverlener met als voornaamste werkgebieden business consultancy, implementatie en beheer van ICT-systemen. PHOBOS specialiseert zich in totaaldienstverlening in de branches zorg, zakelijke dienstverlening en milieu. Speciaal voor de zorg ontwikkelde PHOBOS het op mySAP All-in-One technologie gebaseerde zorginformatiesysteem CareView Zorgsuite en de CareView Zorgportal die op mySAP Enterprise Portal is gebaseerd. Bij PHOBOS in s-Hertogenbosch werken ruim zestig medewerkers.

Voor meer informatie

PHOBOS Care BV
Jos Smits
Reitscheweg 71a
5232 BX s-Hertogenbosch
T 073 640 06 20
F 073 640 06 21
E j.smits@phobos.nl
I www.phobos.nl