Politie Gelderland-Zuid

Datum  4 maart 2003                                                  
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Bromfietser gewond bij ongeval

Woensdagmiddag raakte een 18-jarige jongeman uit Batenburg gewond op de Hatertseweg met de kruising Winkelsteegseweg. Een 49-jarige automobilist uit Ewijk reed over de Hatertseweg en verleende, bij het linksaf inrijden van de Winkelsteegseweg, geen vrije doorgang aan de bromfietser die op het naast gelegen fietspad staduitwaarts reed. Als gevolg van de aanrijding kwam de bromfietsbestuurder ten val en is hij met onbekend letsel vervoerd naar het Canisius Wilhelminaziekenhuis.

Autodieven aangehouden

Woensdagnacht zijn op de St, Jacobslaan drie personen aangehouden voor diefstal van een personenauto. Het betreft een 32-jarige Nijmeegse en een 40- en 36-jarige Nijmegenaar. Tijdens een controle door agenten bleek het voertuig als gestolen gesignaleerd te staan.


Mannen aangehouden na vechtpartij

Gisteravond kreeg de politie rond 22.15 uur de melding dat er op de 25ste straat Malvert een vechtpartij had plaatsgevonden. Een twintigtal personen was bij de vechtpartij betrokken. Tot nu toe is bekend dat een 41-jarige inwoner van Nijmegen gewond is geraakt. Hij liep letsel aanzijn hoofd op. De man deed aangifte. Twee inwoners van Nijmegen, 44 en 17 jaar oud, zijn door de politie aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De oorzaak tot de vechtpartij zou in de relationele sfeer liggen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verwarde vrouw aangehouden

Woensdagmiddag is een 54-jarige Nijmeegse aangehouden op de Eiermarkt, nadat zij enkele personen op de Ridderstraat bedreigd en mes messen had staan zwaaien op de openbare weg.
Toen agenten met de vrouw, die zich inmiddels in een woning aan de Ridderstraat bevond, in gesprek probeerde te komen, vluchtte de verwarde vrouw via de achterzijde van de woning naar de Eiermarkt. Daar kon zij worden aangehouden. Het RIAGG heeft de zorg voor de vrouw overgenomen.

Diefstal auto

Woensdagmiddag is vanaf het Toernooiveld witte Volkswagen Transporter, kenteken VT-FH-22, weggenomen.

istrict Tweestromenland

Horssen - autodiefstal

Woensdagmiddag is vanaf de Sportlaan een groene Volkswagen Transporter, kenteken 03-BH-XV, weggenomen.

District De Waarden

Beesd - Na bedreiging beveiligingsbeambte aangehouden
Twee mannen van 19- en 22-jaar uit Utrecht, zijn woensdagmacht aangehouden op de autosnelweg A2 nadat zij een surveillerende beveiligingsbeambte op een industrieterrein aan de Industrieweg in Tiel hadden bedreigd. De beambte volde de personenauto van de mannen omdat zij zich verdacht ophielden. Hierop werd de 21-jarige man onder bedreigingen gesommeerd om met zijn werkzaamheden te stoppen. Toen de man toezicht op de verdachten bleef houden, reden zij met hun auto rakelings langs de auto van de beveiliger. Aan de hand van de opgegeven rijroute konden beide mannen even later door de politie worden aangehouden. In de auto van de verdachten werd inbrekersgereedschap aangetroffen en in beslag genomen. In de auto werden ook goederen aangetroffen die afkomstig bleken te zijn van een inbraak in een postkantoor in Uithoorn. De verdachten zijn voor dit onderzoek in verzekering gesteld en overgedragen aan de politie aldaar.

Tiel - Schoolinbraken opgelost
De politie heeft dinsdag 2 maart twee mannen van 23- en 40-jaar in hun woonplaats Tiel aangehouden als verdacht van het plegen van een aantal schoolinbraken. In het politieonderzoek bekenden de verdachten 12 inbraken in scholen in Tiel, Lienden en Kerk Avezaat. De inbraken werden gepleegd in de periode van mei 2003 tot januari 2004 waarbij de buit bestond uit computers. De 23-jarige verdachte bekende eveneens een inbraak in een kerk in Tiel waarbij geld werd weggenomen. De verdachten zijn in verband met het verdere onderzoek in verzekering gesteld en worden morgen voorgeleidt bij het Openbaar Ministerie.

Tiel - autodief aangehouden
Een 20-jarige man uit Gouda heeft woensdag 3 maart diverse diefstallen bekend, nadat hij na een achtervolging door de bebouwde kom in Tiel kon worden aangehouden.
De verdachte had op 16 februari in Kesteren een personenauto gestolen en daarna in Zwijndrecht andere kentekenplaten weggenomen. Nadat de verdachte deze platen op de gestolen auto had gemonteerd, is hij gaan tanken zonder te betalen. Hierop heeft hij wederom de kentekenplaten van een soortgelijke auto in Culemborg gestolen. Na de tweede verwisseltruck is de 22-jarige gaan tanken in Hendrik Ido Ambacht. Ook hier betaalde hij de rekening niet. Na dezelfde kentekendiefstal in, wederom Culemborg, en tanken in Leerdam, reed de verdachte in Beesd tegen een lantaarnpaal. Agenten in een onopvallend politievoertuig zagen de jongeman rijden en wisten dat hij geen geldig rijbewijs had. Hierop probeerden zij de gestolen auto te laten stoppen. Bij de achtervolging voerde de verdachte de snelheiden op tot snelheden van 130 km/u. Met behulp van andere surveillancevoertuigen kon de verdacht worden aangehouden op de Inundatiedijk Noord.
De verdachte is in verzekering gesteld geweest voor het onderzoek. Tegen hem wordt een dossier opgemaakt voor de vermelde strafbare feiten.


Zennewijnen- negen illegale vreemdelingen aangehouden

Vorige week hield de politie negen illegale vreemdelingen afkomstig uit Slowakije aan. Het negental werkte aan een verbouwing van een woning. De negen Slowaken verbleven illegaal in Nederland en werkten zonder vergunning. Op basis van binnengekomen informatie startte de politie een onderzoek. De arbeidsinspectie is eveneens bij het onderzoek betrokken. De negen Slowaken worden het land uitgezet.
Geldermalsen - autodiefstal

Woensdagochtend is vanaf de Genteldijk een blauwe Audi A4, kenteken RD-FZ-52, weggenomen.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
OverasseltSchoonenburgs07.35-10.45 50     1229 53   79    
          eweg                                            
Ewijk     Van Heemstra 11.30-14.15 50     679  213  90    
Nijmegen  Groesbeeksewe18.30-22.15 50     807  39   74    
          g                                               


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --