Gemeente Den Haag

maart 2004
Herinrichting Harstenhoekweg (04 maart)

De gemeente Den Haag wil het gebruik van de fiets stimuleren en het fietsen veiliger en comfortabeler maken. In het kader van het project 'Meerjarenprogramma Fiets 2003-2006' wordt de Harstenhoekweg dit jaar opnieuw ingericht. Tijdens de herinrichting worden de trottoirs vernieuwd, fietspaden aangelegd, parkeervakken verplaatst, bomen tussen de parkeervakken geplant en wordt de rijweg gedeeltelijk vernieuwd. Gelijktijdig met de uitvoering van de herinrichting vernieuwt de HTM de tramrails en wordt op een gedeelte van de Harstenhoekweg een nieuw riool aangelegd.

De herinrichting van de weg heeft een gunstig effect op de verkeersveiligheid, omdat onder andere het fietsverkeer van het autoverkeer wordt gescheiden. Ook wordt de rijbaan versmald, waardoor het voor voetgangers en kruisend verkeer eenvoudiger wordt om de weg veilig over te steken. Naar verwachting zal er door de versmalling ook minder hard worden gereden op de Harstenhoekweg.

Uitvoering
De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, het gedeelte van de Harstenhoekweg van de Gentsestraat tot aan de Badhuisweg, wordt uitgevoerd van 13 april tot en met 28 mei 2004. De tweede fase, het gedeelte tussen de Gentsestraat en de Zwolsestraat, wordt uitgevoerd van 30 augustus tot en met 26 november 2004. Op deze manier zijn er tijdens het badseizoen geen opbrekingen.

Informatiebijeenkomst
Deze maand organiseert de gemeente Den Haag een inloopbijeenkomst voor belanghebbenden, waar informatie wordt gegeven over het definitieve ontwerp en de uitvoeringsaspecten van de herinrichting. De bijeenkomst vindt plaatst op dinsdag 16 maart van 19:00 tot 20:30 uur in de wijkwinkel in de Gentsestraat 22a. Bewoners in de omgeving van de Harstenhoekweg krijgen binnenkort een uitnodiging voor de bijeenkomst.

Parkeren
De bewoners van de Harstenhoekweg die in het bezit zijn van een parkeervergunning, kunnen tijdens de werkzaamheden tijdelijk parkeren in vergunningsgebied 09 (Belgisch Park).