Provincie Utrecht

Persbericht

Statenlid Stadhouders wordt wethouder in De Bilt

4-3-2004
Drs. R.C.M. (Karin) Stadhouders, sinds 13 april 1999 lid van Provinciale Staten van Utrecht, heeft per 1 maart haar ontslag aangeboden als statenlid. Tijdens de statenvergadering van 22 maart a.s. zal zij afscheid nemen van PS. Reden van haar vertrek is het feit dat zij met ingang van 1 maart is benoemd tot wethouder van de gemeente de Bilt. Mevrouw Stadhouders wordt in de Staten opgevolgd door L.C. (Loes) Dekkers.

Mevrouw Stadhouders was voorzitter van de statencommissie Water en Milieu. Zij zal op 15 maart a.s. voor de laatste keer leiding geven aan de vergadering van de commissie. Tijdens die vergadering staat een belangrijk strategisch plan van de provincie, het Provinciaal Milieubeleidsplan op de agenda.
In de statencommissie Ruimte en Groen heeft mevrouw Stadhouders 5 jaar lang het woord gevoerd over ruimtelijke ordening en stads- en dorpsvernieuwing.

Mevrouw Dekkers woont in Harmelen en was tot op heden medewerker van de CDA-statenfractie. Zij was in maart vorig jaar niet direct in PS gekozen omdat zij op plaats 20 van de verkiezingslijst van het CDA stond.

Meer informatie: Frank Santman, telefoon 030-2582522 of Frank.Santman@provincie-utrecht.nl