SAIL KAMPEN

Sail Kampen op koers voor tweede editie

Het bestuur van Sail Kampen heeft het definitieve programma vastgesteld van de tweede editie van Sail Kampen 2004, het grootste maritieme evenement van Oost-Nederland dat in het Paasweekend (9 t/m 12 april 2004) plaatsvindt. De eerste editie in 2002 trok 150.000 bezoekers in vier dagen. Het programma, dat in het teken staat van de Hanzesteden, is dit jaar zeer spectaculair met onder andere demonstraties van de Koninklijke Marine, een vlootschouw, bungyroeien, heel veel muziek en theater en ter afsluiting een spectaculair vuurwerk op de IJssel.

Programma
SAIL Kampen 2004 begint vrijdag 9 april om 14.00 uur in het Gotisch Huis waar in aanwezigheid van de burgemeesters van een aantal Nederlandse Hanzesteden het Hanzespel wordt gespeeld. Vanaf 15.00 uur komt de Sailvloot binnenvaren en wordt de binnenstad muzikaal opgewarmd. Om 20.00 uur vindt in de Nieuwe Buitenhaven de officiële openingsceremonie plaats van SAIL waar een grote groep schoolkinderen het SAIL-lied ten gehore zal brengen. Tevens treedt musicalgroep Ventura op en wordt de uitkomst van het Hanzespel bekendgemaakt. Vanaf 21.30 uur zijn in de festivaltent op het Van Heutszplein optredens van de bands Dieptriest en Menu Totaal. Op zaterdag, zondag en maandag verzorgt de Koninklijke Marine op de IJssel de hele dag spectaculaire demonstraties met onder andere helikopters en paratroopers. Bezoekers kunnen het hele weekend korte tochtjes meevaren met schepen van de bruine vloot. Op zaterdag is op de IJsselkade een maritieme markt. Op het festivalterrein vindt een shantyfestival plaats met diverse optredens en vanaf 13.00 uur de theatervoorstelling 'De Waterdrager'. Vanaf 21.00 uur zijn optredens van het duo Wipneus en Pim in het Borrel Paviljoen (de feesttent op het festivalterrein) en de Havenzangers in De Buitenwacht.
Op zondag wordt vanaf 10.00 uur in het Borrel Paviljoen een kerkdienst gehouden met een optreden van gospelkoor The Euphonia Singers. Van 11.00 tot 16.00 uur is er een bijzondere culinaire markt met klein straattheater en kunnen bezoekers opnieuw meevaren met schepen van de bruine vloot. Vanaf 14.00 uur geeft het Orkest van het Oosten onder leiding van Jaap van Zweden een concert in de Buitenkerk. In de tent speelt op hetzelfde moment het gipsy-orkest Basily. Vanaf 19.00 uur wordt in het Borrel Paviljoen jazzmuziek gespeeld. Op maandag 12 april is er onder andere toneel en muziek van The Goeth en the Fijn, Living Statues en dixielandorkest The Enckhuyser Jazzmedley. Vanaf 14.00 uur wordt op de IJssel het inmiddels beroemde NK Bungyroeien gehouden, waarbij roeisloepen proberen de kracht van een elastiek te verslaan. In de tent zijn vanaf 15.00 uur optredens van musicalgroep Ventura, Swinging Sail en de groep Harvest. In De Buitenwacht speelt vanaf 17.00 uur Chipz. Vanaf 20.00 uur speelt in het Borrel Paviljoen The Centimeters. Om 23.00 uur wordt Sail Kampen 2004 afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow boven de IJssel.

Mutaties bestuur
Met het aantreden van twee nieuwe bestuursleden, is het Sail-bestuur weer op volle sterkte. Ivonne Rietman is aangetreden als de nieuwe secretaris. Zij vervangt Bert Hofman, die al eerder doorstroomde tot voorzitter na het vertrek van voorzitter Henk Meijer in november 2003. Ivonne Rietman werkt als medewerker communicatie bij ArtEZ Hogeschool der Kunsten in Zwolle.
Tevens is Frans de Vos sinds januari 2004 aangetreden als bestuurslid. De Vos is actief voor de werkgroepen Publiciteit en Water. De Vos combineert de bestuursfunctie met zijn activiteiten als stagiair Communicatiemanagement van de Hogeschool Wittenborg in Deventer. De Vos loopt stage bij Business Maritiem, het uitvoerende bureau van Sail Kampen. In het Sail-bestuur zaten al Bald Kuiper (penningmeester), Joop Spruit (werkgroep water), Herman Post (werkgroep wal) en Piet Bredewold (werkgroep muziek en horeca).

Samenwerking horeca
Het Sail-bestuur is een samenwerking aangegaan met Borrel Totaal Horecagroep uit Zwolle voor de catering tijdens het evenement. Borrel werkt hierbij samen met de lokale horecaondernemers. Op dinsdag 9 maart a.s. zal aan boord van partyboot De Willem Jan in Zwolle de samenwerking tussen Sail Kampen en Borrel Totaal feestelijk worden beklonken.

SAIL-krant
Ter gelegenheid van SAIL Kampen 2004 verschijnt op donderdag 1 april a.s in de wijde regio de speciale SAIL krant. Deze 20 pagina's dikke, fullcolour krant geeft een overzicht van alle programmaonderdelen en achtergronden van SAIL Kampen 2004. De krant wordt uitgegeven door Wegener Dagbladen en bezorgd bij alle abonnees van dagblad De Stentor. Het eerste exemplaar van de SAIL-krant wordt op donderdag 1 april officieel gepresenteerd.

Einde persbericht