Gemeente Bergen op Zoom


Maartprogramma Stadsschouwburg De Maagd

dinsdag 2 maart 20.15 uur : Tangospecial Maria de Buenos Aires Deze sensationele muziektheaterspecial vol sfeer, dans, emotie en Argentijnse topartiesten (o.a. bandoneonist-grootmeester Walter Castro) is het meest ambitieuze werk van Piazolla, de componist van de beroemde tango die Máxima èn heel Nederland bij haar huwelijk ontroerde.

donderdag 4 en vrijdag 5 maart 20.15 uur: Het Nationale Toneel Cyrano de Bergerac
"Een meesterlijke en betoverende Cyrano" kopte het NRC Handelsblad onlangs na de première van deze briljante versie van Cyrano de Bergerac. Het Nationale Toneel brengt de romantische komedie over een held met de neus van een clown en de ziel van een dichter in een eigentijdse vormgeving met vele mooie scènes. Deze voorstelling is genomineerd voor de NRC Handelsblad Toneelpublieksprijs.

zaterdag 6 maart 20.15 uur: La Bohème Roemeense Staatsopera Deze populaire opera van Puccini vertelt met pakkende melodieën het verhaal van kunstenaarsvrienden in het Quartier Latin van het 19e-eeuwse Parijs. Centraal staan hun liefdesperikelen en de armoede waarin ze leven. Voor het eerst ziet u de schitterende uitvoering door topsolisten, koor en orkest van de Roemeense Staatsopera Constantia.

woensdag 10 maart: 14.30 + 19.00 uur: De Scheepsjongens van Bontekoe Musicalavontuur met sterrencast en VOC-schip
Met een levensecht VOC-schip, een waargebeurd avontuur, swingende muziek en vele bekende artiesten, waaronder Lotti Hellingman, Frans van Deursen en Jeroen van Koningsbrugge, is deze musical boeiend voor iedereen vanaf 8 jaar. De Scheepsjongens van Bontekoe uit het boek van Fabricius nemen jong en oud mee op een spannende zeereis naar verre landen.

donderdag 11 + vrijdag 12 maart: 20.15 uur: Jeans 13 Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij voor de dertiende editie van 'the one and only super spectacular song and dance show with the greatest hits of all times'.

zaterdag 13 maart 20.15 uur: Time of Pain dans- / percussiesensatie In een fascinerend decor van brandende kaarsen en vele lichtkleuren drummen de dansers op grote olievaten. Time of Pain is een eigentijds dans-/percussiespektakel rondom de oerkracht van pijn, met doordringende ritmes en de muziek van Dead Can Dance en Philip Grass.

zondag 14 maart 14.30 uur: Nederlands Kinder Theater Majèck, een magisch sprookje
Voor iedereen vanaf 8 jaar brengen de acteurs en muzikanten van het Nederland Kinder Theater een groots magisch sprookje. Majèck is het verhaal van een jongen die zijn volk leidt naar een nieuwe woonplaats, maar onderweg verdwaalt in het Schaduwrijk. Dan is er de Magiër die hem de sleutel van een schat aanbiedt