Gemeente Gouda


04.046 stadsregelboeket voor zoetermeerders

datum: 4 maart 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

stadsregelboeket voor Zoetermeerders

Op 3 maart 2004 is het achtste Stadsregelboeket uitgereikt aan Widhy Sugiharto en Harry Schilperoort. Het is een bijzondere nominatie omdat ditmaal geen Gouwenaar genomineerd is, maar een Zoetermeerder en zijn collega. Beide heren zagen een autokraak in Gouda en probeerden de dader aan te houden. Meneer Sugiharto moest er echter wel een hoge prijs voor betalen. De verdachte stak hem met een priem in benen en rug, waardoor meneer Sugiharto lichtgewond raakte.

Meneer Sugiharto is genomineerd door Ruud Witte via een redactionele beschouwing in de Rijn en Gouwe.De tekst van de nominatie luidt als volgt: De Zoetermeerder Widhy Sugiharto heeft in Gouda precies gedaan wat er van hem wordt verlangd door de overheid. Hij zag een autokraak en probeerde de dader aan te houden. Om Sugiharto te prijzen voor zijn optreden en de Gouwenaars duidelijk te maken dat zijn inzet toch de enige juiste is geweest, dient hij publiekelijk in het zonnetje te worden gezet.

Toen meneer Sugiharto hoorde dat hij genomineerd was voor het Stadsregelboeket nomineerde hij meteen zijn collega Harry Schilperoort. De tekst van de nominatie luidt als volgt: Het was geen heldendaad, wij hebben gedaan wat gedaan moest worden. Ik heb het niet alleen gedaan, maar samen met mijn collega Harry Schilperoort. Daarom verdient Harry ook een bloemetje.

nomineren

Het Stadsregelboeket maakt deel uit van het project Gouden Stadsregels en is een initiatief van de gemeente Gouda om mensen te belonen die Gouda schoner, veiliger en aangenamer proberen te maken.

Inwoners van Gouda die iemand kennen die zich inzet voor een beter Gouda en diegene willen nomineren voor het Stadsregelboeket kunnen een e-mail sturen naar: secretariaat@goudenstadsregels.nl of bellen naar 0182 - 589141.

gouden stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de 10 Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de 10 regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.


--einde bericht--