U.S. Embassy The Hague


Back button

NIEUWE VEREISTEN
NIET-IMMIGRATIE VISUM AFSPRAKEN

Consulaat Generaal van de V.S.; Niet-Immigratie Visum Afdeling Museumplein 19, 1071 DJ Amsterdam

Vanaf donderdag 4 maart, 2004, presenteert het Consulaat Generaal van de V.S te Amsterdam een duidelijk verbeterde service voor visum aanvragers.

Visum aanvragers hoeven niet langer een 0900 nummer te bellen om een afspraak te maken en de geautomatiseerde telefoondienst is vervangen door goed geïnformeerde telefonisten, die zowel Nederlands als Engels spreken.

U kunt de telefonisten bereiken op het volgende nummer: 020-794 0808 (elke werkdag van 8:00 - 17:00). Dit nummer dient gebeld te worden om een visum gesprek aan te vragen.

Deze telefonische service kost 15 Euro per gesprek en dient betaald te worden met een Visa of Mastercard (Eurocard). Het bedrag van 15 Euro is slechts enkele Euro meer dan de huidige gemiddelde kosten voor het bellen met het 0900 nummer. Daarbij heeft de geautomatiseerde telefoondienst plaatsgemaakt voor goed geïnformeerde telefonisten.

De telefonisten van het Visa Information Service kunnen u vertellen aan welke algemene en specifieke eisen een visum aanvrager moet voldoen. De visum procedure wordt ook uitgebreid behandeld. Op de website van het Consulaat www.usembassy.nl vindt u ook informatie over de aanvraagprocedure alsmede antwoorden op de meest gestelde vragen.

Het Consulaat Generaal adviseert aanvragers eerst de website te raadplegen en pas daarna te bellen voor een visum afspraak zodat aanvragers vertrouwd zijn met de algemene eisen en vragen kunnen stellen die betrekking hebben op hun specifieke situatie. Voor het ontvangen van een visum aanvraagformulier of informatie omtrent de visum aanvraagprocedure en de eisen voor het verkrijgen van een visum, is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 0900-872 8472.

Visum afspraken kunnen uitsluitend via het volgende telefoonnummer worden gemaakt: 020-794 0808.

Nederlandse burgers die een F of M (student) visum of een J (uitwisseling) visum aanvragen, kunnen hun aanvraagformulier zonder afspraak inleveren op maandag- en woensdagmiddag tussen 14:00 en 15:00. Hoewel Nederlandse studenten en deelnemers aan uitwisselingsprogramma's geen afspraak hoeven te maken met het Visa Information Service, kunnen zij dit nummer natuurlijk wel bellen met vragen over hun aanvraag.

Visum aanvragen die voor 4 maart 2004 en dus onder het oude systeem zijn ingediend, zullen gewoon behandeld worden. Let op: vanaf 4 maart 2004 moet u bellen met 020-794 0808 om een afspraak te maken. Dit telefoonnummer kan ook van buiten Nederland gebeld worden. Het Consulaat Generaal in Amsterdam zelf kan geen afspraken maken of aanvragers ontvangen die geen afspraak hebben gemaakt.

De Amerikaanse Ambassade in Den Haag kan ook niet ingaan op vragen omtrent visum procedures. Voor visuminformatie, belt u alstublieft met het Visa Information Service op het nummer 020-794 0808.

Aanvragers worden ten sterkste geadviseerd drie maanden voor aanvang van de reis hun aanvraag in te dienen.

Bezoek onze website voor meer visum informatie: www.usembassy.nl.

White Ball State Department's Visa Info

Back button


---