Gemeente De Ronde Venen

Oprichting Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen De Ronde Venen 02-03-2004

Op donderdag 4 maart zal bij de notaris de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen De Ronde Venen formeel worden opgericht door middel van de ondertekening van de oprichtingsakte.

Sinds juni 2003 heeft een projectgroep onder de vlag van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voorbereidingen getroffen om onder meer te komen tot deze stichting. Het project KVO moet leiden tot het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor het bedrijventerrein in Mijdrecht. Hiermee is uitwerking gegeven aan de Nota Integrale Veiligheid die begin 2003 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Vorig jaar heeft de Vereniging Industriële Belangengemeenschap (VIB) in overleg met de gemeente en de Kamer van Koophandel Utrecht het initiatief genomen om een integrale en structurele aanpak te organiseren voor de beveiliging van de bedrijventerreinen in De Ronde Venen op grond van een collectief systeem. Een systeem gebaseerd op een collectieve gedachte dat zich richt op het vergroten van de veiligheid in brede zin op de bedrijventerreinen in de gemeente De Ronde Venen. Vooralsnog is de reikwijdte van het project beperkt tot het bedrijventerrein in Mijdrecht.

Het algemeen bestuur van de stichting wordt gevormd door de burgemeester mevr. M. Burgman, de voorzitter van de VIB, de heer R.J.A.M. van Dijk, de wijkchef van Politie Regio Utrecht, de heer G.M. van der Wurff, de commandant van de brandweer De Ronde Venen, de heer A. Tillart en drie plaatselijke ondernemers, te weten de heren E.W. van Ameide, J. van der Helm en C.P.A. de Mari.

Het stichtingsbestuur zal een dagelijks bestuur benoemen en zich onder meer gaan buigen over het opzetten van een goede samenwerkingsstructuur en een beveiligingsplan waarin maatregelen worden voorgesteld teneinde de beveiliging van het bedrijventerrein te verbeteren.