NU'91

NIEUWE CAO VOOR ACADEMISCHE ZIEKENHUIZEN

Utrecht, 3 maart 2004

Op woensdag 3 maart heeft de VAZ , Vereniging Academische Ziekenhuizen, een onderhandelaarsakkoord bereikt met drie van de vier centrales voor overheidspersoneel, CMHF, waarbinnen NU'91 de grootste organisatie is, CCOOP en ACOP, over een nieuwe CAO-AZ met een looptijd van 15 maanden (1 maart 2004 tot 1 juni 2005). Het AC heeft nog geen standpunt ingenomen, en zal eerst met haar bestuur overleggen. De CAO onderhandelingen hebben sterk in het teken gestaan van het Najaarsakkoord november 2003 en de moeilijke financieel economische situatie waarin de academische ziekenhuizen verkeren. Alle ruim 50.000 medewerkers ontvangen in februari 2005 een éénmalige resultaatgerelateerde uitkering van 400 euro (deeltijders naar evenredigheid). Voorwaarde voor uitkering is dat het ziekteverzuim eind 2004 met ten minste 12% is gedaald ten opzichte van eind 2001. Deze doelstelling past in de afspraken van het onlangs met drie jaar verlengde Arboconvenant.

Andere belangrijke afspraken zijn:


- Er vindt een studie plaats naar invoering van verschillende eigen risicos en verschil in pakket in de ziektekostenverzekering IZA/AZ. De premie wordt in 2004 niet verhoogd. De werkgeversbijdrage voor de aanvullende ziektekostenverzekering wordt ook na 1 oktober 2004 voortgezet, en wel tot 1 januari 2006.


- Er komt een studie naar een levensloopregeling, waarbij eerst het overleg tussen kabinet en sociale partners wordt afgewacht.


- De academische ziekenhuizen zetten in op verbetering van de kwaliteit van het jaargesprek gericht op persoonlijke ontwikkeling en loopbaanperspectief.


- Medewerkers, die vanwege een reorganisatie worden ontslagen, worden gedurende twee jaar nog als interne kandidaat beschouwd bij het vervullen van vrijkomende vacatures.

Ten aanzien van instroom van allochtonen en bestrijding jeugdwerkloosheid zullen alle acht academische ziekenhuizen nader contact opnemen met hun gemeente om te bezien welke bijdrage kan worden geleverd.

Medewerkers vanaf 55 jaar bouwen bij vrijwillige demotie pensioen op over hun oude hogere inkomen.


- De CAO a la Carte (arbeidsvoorwaardenkeuze systeem) wordt uitgebreid. Als doel(en) wordt toegevoegd vakbondscontibutie en lidmaatschap beroepsverenigingen.


- Er komt een aanbeveling dat ieder academisch ziekenhuis voorziet in een adequate vorm van advisering vanuit de verpleging teneinde de kwaliteit van de verpleegkundige zorg verder te verbeteren

Zowel VAZ als ACOP, CCOOP en CMHF zullen het bereikte onderhandelaarsakkoord met een positief advies voorleggen aan hun achterbannen.

Terug naar de NU'91 home page.....