LogicaCMG



Press information

LOGICACMG stelt contract van £ 30 M zeker voor de ondersteuning van elektriciteitsmarkt voor grootverbruikers tot 2009

LogicaCMG helpt Elexon om significante kostenvoordelen te behalen in de levering aan de elektriciteitsmarkt voor grootverbruikers in het Verenigd Koninkrijk

4 maart 2004

LogicaCMG kondigt hierbij een uitbreiding aan van het bestaande contract met Elexon ter waarde van £ 30 miljoen voor een periode van drie jaar. Het contract voorziet in het aanbieden van diensten ter ondersteuning van handelsovereenkomsten tussen grootverbruikers in de elektriciteitsmarkt in Engeland en Wales. Het contract maakt het ook mogelijk voor Elexon om zijn diensten uit te breiden tot Schotland onder de zogeheten 'British Electricity Trading and Transmission Arrangements', zonder verdere licentiebetalingen.

De elektriciteitsmarkt voor grootverbruikers is een fundamentele hoeksteen van de Britse, wereldwijd toonaangevende, concurrerende energiemarkt. LogicaCMG biedt Elexon verschillende esentiële functies, waaronder het verwerken en controleren van data voor zowel contracten als fysieke uitwisseling van energie tussen deelnemers.

Jim Yeats, directeur Energy & Utilities van LogicaCMG in het VK zei over de uitbreiding van het contract: "Dit is een erkenning voor de essentiële rol die LogicaCMG speelt in het hart van de Britse elektriciteitsmarkt. Door nauw met Elexon samen te werken hebben we ervoor gezorgd dat een betrouwbare en flexibele infrastructuur de handelsovereenkomsten ondersteunt. Ik kijk er naar uit om verder samen te werken met Elexon en de mark diensten te bieden, die waar voor hun geld leveren."

Brian Saunders, chief executive van Elexon, zei: "LogicaCMG heeft bewezen in staat te zijn een betrouwbare, robuuste infrastructuur te leveren en die te onderhouden, die dit kritische aspect van de elektriciteitsmarkt ondersteunt. De uitbreiding waarborgt dat de industrie kan blijven profiteren van deze kennis en ervaring, terwijl tegelijkertijd substantiële kostenbesparingen worden gerealiseerd."



LogicaCMG