Politie Hollands Midden
Datum: 4 maart 2004


HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DONDERDAG 4 MAART VAN 10.00 - 12.30 UUR IN VERGADERING. VOOR DRINGENDE ZAKEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS BEREIKBAAR VOLGENS DE REGELING.


Lisse - Politie houdt verdachte aan die probeerde in te breken

De politie hield op donderdag 4 maart rond 03.15 uur in de Kanaalstraat een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Bij een ingesteld onderzoek bij een aan de Kanaalstraat gevestigd restaurant trof de politie braaksporen aan. De politie was naar het restaurant gegaan na een ontvangen inbraakalarm. Onderzoek in de directe omgeving leverde de aangehouden verdachte op. Deze hield zich schuil in een in aanbouw zijnd pand aan de Kanaalstraat. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Katwijk - Diefstal c.v.-ketels

Uit acht in aanbouw zijnde woningen in de wijk de Zanderij zijn in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 maart acht c.v. ketels gestolen. Men kwam op het bouwterrein door een hek uit betonnen blokken te lichten. De woningen waren nog niet afgesloten. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden - Straatroof

Op de Morsweg vond op woensdag 3 maart rond 11.30 uur een straatroof plaats. Een over de Morsweg lopende 36-jarige man uit Rotterdam werd daar aangesproken door een nog onbekende automobilist. De man stapte uit en vroeg hem de weg in zowel het Engels als het Spaans. Plotseling greep hij in de jaszakken van de Rotterdammer en haalde daar een portemonnee met inhoud uit en een mobiele telefoon. Vervolgens sprong de straatrover met zijn buit in de auto en reed weg.


Leiden - Kano in aanvaring met vrachtschip

Acht roeisters en een stuurman van een Leidse roeivereniging zijn op woensdag 3 maart omstreeks 20.00 uur met een vrachtschip in aanvaring gekomen. Alle inzittenden raakten te water en wisten uit het water te komen. Een roeister werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De roeisters voerden in de richting van de Trekvliet toen zij ter hooge van de Vlietweg met het vrachtschip frontaal in aanvaring kwamen. Het schip voer in de richting van de Vlietweg. Vlak voor de Hooghkamerbrug kon het schip aanmeren. Het schip liep geen schade op. Beide uiteinden van de kano zijn door de aanvaring afgebroken. De coach van de groep die op het Delftse Jaagpad fietste en de stuurman zagen het vrachtschip pas op het moment dat deze toeterde.


Nieuwerbrug - Diefstal auto na inbraak in woning

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 maart werd ingebroken in een woning aan het Weijland. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning nam men een portefeuille, een digitale fotocamera en autopapieren weg evenals autosleutels. Met deze sleutels werd een buiten geparkeerde auto van het merk VW Touareg gestolen. De politie heeft de auto internationaal laten signaleren.


Gouda - Politie houdt insluiper aan

De politie hield op woensdag 3 maart rond 13.50 uur in een steegje aan de Francisca Hoeve een 18-jarige jongeman uit Gouda aan. De politie ging tot aanhouding over nadat een bewoonster van een woning aan de Francisca Hoeve de jongen in haar woning aantrof. Bij het zien van de vrouw maakte hij zich uit de voeten door de woning via een raam te verlaten. De gewaarschuwde politie kreeg een goed signalement van de insluiper en kon hem dan ook korte tijd later aanhouden. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --