Ingezonden persbericht


Persbericht

METRO NU OOK VERKRIJGBAAR BIJ 150 POSTKANTOREN

Amsterdam, 4 maart 2004

De gratis krant Metro is vanaf vandaag ook elke dag gratis verkrijgbaar in de 150 grootste postkantoren. Dit betekent een forse uitbreiding van het aantal distributiepunten. Deze uitbreiding geeft Metro de mogelijkheid om de oplageverspreiding verder te optimaliseren.

Metro en Postkantoren hebben na een uitgebreide proef bij enkele tientallen postkantoren besloten de samenwerking uit te breiden tot de 150 grootste postkantoren verspreid over heel Nederland. Metro-directeur Silvio de Groot: "De postkantoren zijn een mooie toevoeging aan ons distributienetwerk. Het postkantoor is een vertrouwde dienstverlener op allerlei gebied. Dagelijks komen er 600.000 mensen op een postkantoor voor verschillende zaken. Vanaf nu kan men er ook Metro meenemen."

Bert Nijland van Postkantoren BV: "In onze missie hebben we vastgelegd dat we een landelijke distributiepartner zijn voor TPG Post, Postbank en derden. We zijn blij met de overeenkomst met Metro. We zullen ook voor hen onze rol van betrouwbare partner elke dag opnieuw weer trachten waar te maken".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur Metro Holland, 020 511 4000 /06 21843755.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 345.000 en op zaterdag in een oplage van 200.000 gratis verspreid via de NS-stations, RET Rotterdam, enkele universiteiten, veerdiensten, ziekenhuizen en parkeergarages. De 1.205.000 lezers (NOM DoelgroepMonitor, nov. 2002-okt. 2003) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste gratis dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 34 edities in 16 landen in 14 talen: Stockholm, Malmö, Gothenburg, Denemarken, Kopenhagen, Aarhus, Helsinki, Hongarije, Praag Warschau, Nederland, Rome, Milaan, Athene, Barcelona, Madrid, Zaragoza, Sevilla, La Coruna, Alicante, Valencia, Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse, Lille, Santiago de Chili, Philadelphia, Boston, Toronto, Montreal, HongKong, Seoel en Pusan.