Gemeente Utrecht


Mondelinge vraag raadsvergadering 4 maart 2004 conform artikel 44 RvO
Betreft: Dirkje Mariastraat

Ingediend door: Niki Schipper, GroenLinks

Tijdens de informatieavond in december 2003 is namens het College meegedeeld aan de bewoners van de Dirkje Mariastraat dat als de straat alsnog unaniem kiest voor handhaving van de bestaande situatie dit bespreekbaar is.
In antwoord op onze schriftelijke vragen (2003 nummer 97) hierover heeft u dit bevestigd en eraan toegevoegd. "Dit draagvlak moet dan wel duidelijk aangetoond worden."

De bewoners van de Dirkje Mariastraat hebben 28 januari 2004 het resultaat van de straat draagvlakpeiling aan wijkwethouder Spekman overhandigd. Er hebben 48 bewoners van 31 woningen getekend. Van de bewoners van vijf woningen is het draagvlak niet gepeild omdat deze bewoners verschillende malen niet thuis waren.
GroenLinks meent dat de bewoners hiermee goed hebben aangegeven dat er zeer groot draagvlak is voor het behouden van de huidige inrichting.

Op onze vraag of het College deze visie deelt (brief 28 januari 2004), antwoordt het College (12 februari 2004) dat wanneer de straat "unaniem kiest voor handhaving van de bestaande situatie dit bespreekbaar is." Maar nu met de "kanttekening dat een autoluwe inrichting van de Dirkje Mariastraat ten koste gaat van de parkeerdruk in de omliggende straten."

Binnenkort zal de gemeente met de bewoners om tafel gaan zitten. Wij maken ons zorgen over de intentie waarmee de gemeente dit gesprek ingaat. U stelt namelijk in u brief dat u gaat pogen 'zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners'.

Dit leidt bij de fractie van GroenLinks tot de volgende vragen:

1. Deelt het College de mening van GroenLinks dat de bewoners, met 48 handtekeningen van 31 woningen, hebben aangegeven dat het door u gewenste draagvlak voor het behoud van de huidige inrichting is bewezen?

1. Wat bedoelt het College met: "proberen tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners"?

1. Is het College met ons van mening dat de huidige inrichting van de Dirkje Mariastraat uitgangspunt is voor het overleg met de bewoners?


---- --