AutoRai

4-3-2004

Skoda Octavia Celebrate: luxe actiemodel met 1.300,- voordeel

De koda Octavia is tijdelijk leverbaar als Celebrate met onder meer standaard lichtmetalen wielen en automatische airconditioning. Deze en nog veel meer aantrekkelijke extras leveren samen een prijsvoordeel op van maar liefst 1.300,-.

Het pakket extras van de Octavia Celebrate heeft een waarde van bijna
1.900,-, terwijl de meerprijs slechts 595,- bedraagt. De Octavia Celebrate is leverbaar vanaf 19.995,-.

Bij de Octavia Celebrate draait alles om een extra smaakvolle aankleding van in- en exterieur in combinatie met een uiterst lage meerprijs. De Octavia Celebrate kenmerkt zich aan de buitenzijde door 16 inch lichtmetalen wielen, getinte buitenspiegels en knipperlichten achter rookglas; details die de Celebrate op subtiele wijze onderscheiden van andere Octavias. Een bijzonder gebruiksvriendelijk detail is de coming-home functie, die in het donker de weg wijst doordat de koplampen nog even blijven branden als men de auto heeft verlaten. Ook standaard is de centrale portiervergrendeling in combinatie met afstandsbediening.

Het interieur van de Octavia Celebrate is in lijn gebracht met het smaakvolle exterieur. Unieke Celebrate-accenten zijn de speciale bekleding, graniet-decor afwerking op het dashboard en fraaie lederen accenten. Standaard is bovendien Climatronic, een automatisch geregelde airconditioning. Verder heeft de Octavia Celebrate een afsluitbaar dashboardkastje.

De Octavia Celebrate is leverbaar als hatchback en Combi met een ruime keuze uit benzine- en dieselmotoren. De leverbare benzinemotoren zijn de 1.6 van 75 kW, de 2.0 van 85 kW en de 1.8T van 110 kW, die alledrie ook als automaat leverbaar zijn. De 1.9 TDi dieselmotoren zijn leverbaar met 66, 81 en 96 kW eerstgenoemde ook als automaat. De Octavia Combi Celebrate is er bovendien met vierwielaandrijving, als
2.0 benzine van 85 kW en 1.9 TDi diesel van 74 kW.