Ingezonden persbericht


Personaliabericht

Hanco Nederland benoemt Joop Stutterheim tot managing director

Amsterdam, 4 maart 2004 - Joop Stutterheim (41) is benoemd tot managing director van Hanco Nederland. Hanco ATM is Europees marktleider in vrijstaande geldautomaten. Voor zijn benoeming tot managing director van Hanco was Stutterheim winkelgroepmanager bij Albert Heijn.

Als managing director is Stutterheim verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van Hanco in Nederland, waaronder marketing en sales. Stutterheim zal in zijn nieuwe functie vooralsnog tien mensen aansturen. Later wordt dat aantal uitgebouwd.

Stutterheim: "Nederland is voor Hanco de springplank naar andere Europese landen. Het is dus van belang hier een solide basis neer te zetten van waaruit we de rest van Europa kunnen benaderen. We verwachten daarbij in Nederland te groeien naar een sterke, salesgedreven organisatie van zo'n dertig mensen."

Stutterheim deed als retail-marketeer naast Albert Heijn onder meer ervaring op bij IKEA en HEMA. Bij Hanco zal de nieuwe managing director een sterke focus leggen op klanttevredenheid. Stutterheim: "Hanco levert onder meer geldautomaten aan cafés, pompstations, vakantieparken, supermarkten en casino's. Klanttevredenheid speelt in de branches waartoe die bedrijven behoren een cruciale rol. Ik heb zelf een achtergrond in de hotellerie en weet van huis uit hoe belangrijk die klanttevredenheid is. Hanco Nederland gaat die dan ook leveren, onder andere in de vorm van 24/7 service in eigen beheer. Aangezien geld en vertrouwen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is het voor 100 procent voldoen aan de vertrouwensrelatie dan ook een essentiële en unieke pijler van onze strategie."

Over Hanco
Hanco ATM is Europees marktleider in kleine vrijstaande geldautomaten. Voor het eerst in Nederland hebben ondernemers de mogelijkheid om een eigen geldautomaat te bezitten. Met de Hanco geldautomaat, die aangesloten is op Interpay, kunnen ondernemers op een veilige manier extra service bieden aan hun klanten. Klanten hebben snel en veilig beschikking over contant geld, op locaties waar geen geldautomaten van banken aanwezig zijn. Bedrijven trekken met een geldautomaat op hun beurt extra klanten aan en verhogen hiermee de omzet.

Het Europees hoofdkantoor is gevestigd in Milton Keynes, Engeland. De Nederlandse organisatie is gevestigd in Arnhem.

Ingezonden persbericht