Ingezonden persbericht


Persbericht

4 maart 2004

UZ Leuven kiezen voor e-mail archiveringsoplossing van KVS

KVS, wereldwijd marktleider in software voor de archivering van elektronische bedrijfsgegevens, heeft een overeenkomst gesloten met de Universitaire Ziekenhuizen (UZ) Leuven voor de levering van Enterprise Vault, een e-mail archiveringsoplossing voor Microsoft Exchange.

In een eerste fase gaan 1500 medewerkers van UZ Leuven de software gebruiken. Enterprise Vault gaat hen helpen bij het beheren van hun mailbox. De software geeft gebruikers een virtueel onbeperkte mailbox, archiveert inactieve mail automatisch en comprimeert data. Hierdoor gaat geen tijd verloren aan het binnen de limiet houden van de mailbox, waardoor kosten bespaard worden.

"We merkten dat onze medewerkers hun mailbox steeds meer als een archief gingen gebruiken," zegt Reinoud Reynders, IT-manager bij de dienst informatiesystemen UZ Leuven. "We wilden daarom de e-mail software zo inrichten dat de archieffunctie niet zou conflicteren met de primaire functie, namelijk het e-mailen zelf. Met ons vorige e-mail systeem hadden we al snel het plafond bereikt en daarom zijn we overgestapt op Microsoft Exchange. Om alle mogelijkheden van MS Exchange optimaal te benutten hebben we gekozen voor Enterprise Vault van KVS. Deze oplossing is specifiek ontworpen voor MS Exchange en zorgt ervoor dat het beheer van mailboxen eenvoudiger wordt."

"We zijn trots door de UZ Leuven te zijn gekozen voor de levering van e-mail archiveringsoftware," aldus Marc Hitzert, marketing communications manager Benelux bij KVS. "Ik heb grote verwachtingen van de samenwerking tussen KVS en UZ Leuven. Eén van de redenen is dat Network Appliance, een toonaangevende storage solution provider, een nauwe samenwerking heeft met KVS. De UZ Leuven zijn één van NetApp s grootste klanten in de Benelux, wat Enterprise Vault van KVS tot een risico-arme keuze maakt."

"De UZ Leuven vormen één van de grootste ziekenhuizen van Europa," voegt Reinoud Reynders toe. "Onze medewerkers besteden veel tijd aan het beheren van hun mailbox. Met de software van KVS kunnen we aanzienlijk veel tijd en geld besparen."

(316 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UZ Leuven
De UZ Leuven streven voortdurend naar een betere en vernieuwende patiëntenzorg. Met bijna 2.000 bedden, 550.000 verpleegdagen en meer dan 7.000 personeelsleden, vormen de UZ Leuven het belangrijkste dienstencentrum op het vlak van de gezondheidszorg in België en zelfs in Europa. Het ziekenhuis heeft 4 verspreide campussen, waarvan er drie onderling verbonden zijn met een Gigabit netwerk en als één IT-site worden beschouwd. De IT omgeven van het ziekenhuis omvat meer dan 3.500 PC s met meer dan 5.500 gebruikers.

Over KVS
KVS is wereldwijd marktleider in software voor de archivering van elektronische bedrijfsgegevens. Het bekendste product van KVS is Enterprise Vault, een e-mail archiveringsoplossing voor Microsoft Exchange met meer dan 3 miljoen verkochte licenties bij ruim 650 klanten. Enterprise Vault biedt een oplossing voor de problemen die worden veroorzaakt door de toename van e-mailverkeer, zoals groei van het aantal servers en databases, quota voor gebruikers, verplicht opschonen van de e-mailbox en problemen met het beheer, backup, restore en migratie. Gebruikers krijgen een virtueel onbeperkte mailbox en het systeem archiveert inactieve mail automatisch en comprimeert de data. Hierdoor verspillen gebruikers geen kostbare tijd aan het binnen de limiet houden van hun mailbox.

Naast Enterprise Vault voor e-mail archivering biedt KVS een soortgelijke oplossing voor File archivering, Sharepoint- en IM archivering. Met de software van KVS beantwoorden bedrijven aan alle wettelijke regelgeving ten aanzien van data-opslag. Daarnaast vereenvoudigt het gebruik van archiveringssoftware migratie-uitdagingen. KVS heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de V.S., de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Australië. KVS: Store... Manage... Discover.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com
joostg@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marc Hitzert van KVS: Tel: +31 (0) 70 320 56 97Fax: + 31 (0) 70 320 56 96 E-mail: marc.hitzert@kvsinc.comhttp://www.kvsinc.com
---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---