3 e persbericht van donderdag 4 maart 2004

Eindhoven 04-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op t Hofke is donderdag tussen 14.15 en 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.395 gecontroleerde voertuigen reden 63 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Eindhoven: Vrouw gewond

Op de kruising Kivietlaan Parklaan is donderdag rond 14.15 uur een 49-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt. De vrouw reed vanuit de Kievitlaan de Parklaan op toen vanuit tegengestelde richting een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Helmond de kruising overstak. Door nog onbekende reden heeft de vrouw met de trapper van de fiets de vrachtwagen geraakt en is gevallen. Zij is met hoofdletsel overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Asten: Hennepkwekerijen aangetroffen

Op een woonwagencentrum aan de Bovist zijn donderdagmiddag in twee schuurtjes hennepkwekerijen met 155 en 140 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Een 34-jarige en een 47-jarige bewoner zijn gehoord. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Verdachte in gestolen auto aangehouden

Op een parkeerplaats aan de A67 is donderdag rond 5.30 uur een 17-jarige inwoner van Frankrijk aangehouden. De politie zag de jongen samen met nog twee andere mannen in een auto zitten die in Frankrijk gestolen bleek te zijn. Toen de mannen de politie zagen sloegen ze op de vlucht. De 17-jarige jongen kon aangehouden worden. De ander twee zagen kans om te ontsnappen. Eén van hen werd nog met pepperspray bespoten maar ook dat mocht niet baten. De auto is in beslag genomen. In het voertuig werden twee laptops gevonden die afkomstig zijn van een inbraak in een woning in Boxmeer. Deze inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De 17-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.