Accell Group


PERSBERICHT

Accell Group zet juridische strijd tegen NMma voort

Heerenveen, 4 maart 2004 - In de door Accell Group op 7 mei 2003 gestarte juridische procedure inzake onrechtmatig persbeleid van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de rechtbank gisteren onverwacht, ruim drie weken eerder dan aangekondigd, uitspraak gedaan.

De rechtbank stelt zich op het standpunt dat de NMa "schoonheidsfouten" heeft gemaakt en dat de handelwijze van de NMa beschadigend voor Accell Group was. Tevens stelde de rechtbank dat de NMa directies van ondernemingen tijdig en op adequate wijze dient te attenderen dat er persberichten verzonden zullen worden. De wijze van informeren van betrokken partijen zoals de NMa in het geval van Accell Group heeft gedaan is daarbij in de ogen van de rechtbank ongelukkig en ontoereikend.

Deze rechtbank acht de handelswijze van de NMa echter niet van een dermate ernstige aard dat het onrechtmatig was jegens Accell Group. De conclusies van de rechtbank vormen voor Accell Group echter voldoende aanleiding om tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan. Omtrent de NMa-beschuldigingen zelf onthield de rechtbank zich vanzelfsprekend van commentaar, want dat was nu niet aan de orde.

De rechtszaak tegen de NMa is door Accell Group aangespannen in verband met een door de NMa op 28 november 2002 uitgegeven persbericht, waarin een aantal fietsproducenten, waaronder Accell Group, ten onrechte beschuldigd werd van prijsafspraken over de verkoop van fietsen, zonder dat zij in de gelegenheid zijn gesteld om de beschuldigingen te weerleggen.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group over deze zaak: "Los van het onverwachte tijdstip van de uitspraak geeft de rechtbank een aantal belangrijke gezichtspunten in deze uitermate lastige zaak. Allereerst vinden wij dat het persbericht van de NMa ons destijds veel te stellig veroordeelde. Belangrijk is dat de rechtbank thans oordeelt dat de NMa berichtgeving weliswaar onzorgvuldig en ongelukkig is, maar dat het NMa persbericht zelf voldoende ruimte overlaat dat Accell Group onschuldig is. Van een stellige en voorbehoudloze schuldigverklaring door de NMa is naar de mening van de rechtbank geen sprake. Over het NMa persbeleid gaf de rechtbank verder aan dat de NMa zorgvuldiger en adequater kan zijn. Onlangs heeft de nieuwe Directeur-Generaal van de NMa al aangegeven dat de NMa in de toekomst een terughoudender persbeleid zal hanteren. Samengevat zijn er door de rechter nogal wat kanttekeningen geplaatst bij het NMa persbeleid en dat is voor ons reden om in hoger beroep te gaan."

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van de fietsen, fietsaccessoires en fitness apparatuur vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur, tel.: 0513-638701 Website: www.accell-group.com


---- --