Ingezonden persbericht

Stoneroos wederom genomineerd voor SpinAwards

HILVERSUM, 20040304 -- Stoneroos zit in de lift. Het zijn de vakjury's op het gebied van interactieve en digitale TV, uit binnen- en buitenland, die de kracht, dadendrang en creativiteit van Stoneroos onderkennen. Vandaag is het de vakjury van de SpinAwards die bekend heeft gemaakt dat Stoneroos dit jaar is voorgedragen als kanshebber voor het "beste imedia en iTV concept" én de "Innovatieprijs"! Samen met haar klant de NCRV heeft Stoneroos een verrijkt iTV concept gebouwd rondom het succesformat Willem Wever.


Willem Wever Interactief laat zien wat de toekomst van digitale interactieve televisie kan brengen. Gebruikmakend van een super simpele redactietool, geïnstalleerd op de computers van de redactie, wordt het programma wekelijks verrijkt met extra informatie, plaatjes, weetjes en een making of, compleet met bloopers. Wekelijks wordt een extra quiz toegevoegd, waarmee aardige prijzen te winnen zijn en ook zijn een aantal succesvolle Willem Wever internetspellen door Stoneroos vertaald naar de digitale set-top box. Deze spellen zijn ook na de uitzending van het programma nog 24 uur per dag te spelen via een speciale Willem Wever gamesportal. De spellen zijn geschikt gemaakt voor de diverse digitale platformen die Nederland rijk is (OpenTV en Liberate). Het resultaat is een zeer compleet informatief en amusement biedend pakket. En de kijker bepaalt zelf, met zijn afstandsbediening, waar hij zin in heeft: kijken, extra's of spellen spelen. En dat alles rond het redactionele thema van de wekelijkse uitzending. Wegzappen is er niet meer bij!

Vorig jaar won Stoneroos al een Gouden SpinAward voor het interactieve TV concept van Stand.nl. Ook de 3 nominaties en het winnen van een International iTV Award vorig jaar op de Milia in Cannes onderstreepte de kracht van het jonge interactieve TV bedrijf. Die kracht zit 'm in de manier waarop zij haar concepten ontwikkelt. En perfectie nastreeft! Stoneroos ontwerpt de digitale interactiviteit uitgaande van de essentie van het TV concept. De kennis van de wensen van de doelgroep, maar ook de kansen die de techniek biedt zijn bepalend voor het succes van de diverse applicaties. Stoneroos werkt daarin bij voorkeur nauw samen met de betrokken programmamakers. En functioneert als uitstekend intermediair tussen opdrachtgever en digitaal platform.

De SpinAwards zijn dé prijzen in Nederland voor creativiteit in interactieve communicatie. De winnaars van de Gouden of Zilveren SpinAwards zullen bekend worden gemaakt op 1 april aanstaande tijdens een feestelijk gala in het nieuwe INIT gebouw op het Amsterdamse Oostenburgereiland. Meer informatie over de SpinAwards is te vinden op www.spinawards.nl.




Ingezonden persbericht