Fortis Bank



Fortis Bank Nederland speelt in op Europese Spaarrichtlijn

Geleidelijke samenvoeging 4 kantoren in Nederland vanaf april 2005

Fortis Bank speelt actief in op de veranderende behoefte van niet-ingezetene klanten als gevolg van de Europese Spaarrichtlijn (ESR), die naar verwachting per 1 januari 2005 in werking treedt. Hiertoe stemt Fortis Bank in Nederland de organisatie en het producten- en dienstenaanbod af op niet-ingezetene klanten die bij haar kantoren in de grensstreek met België en Duitsland bankieren.

In Nederland vindt de dienstverlening van Fortis Bank aan niet-ingezetene klanten voornamelijk plaats vanuit zes gespecialiseerde kantoren in Zeeuws Vlaanderen (Sluis, Sas van Gent, Hulst en Putte) en Limburg (Venlo en Maastricht). Op basis van huidige prognoses van de gevolgen van de Europese Spaarrichtlijn en de Belgische Eenmalige bevrijdende Aangifte (EBA) zal de dienstverlening aan deze klanten per 1 april 2005 vermoedelijk worden voorgezet vanuit twee gespecialiseerde kantoren. De overige kantoren worden vanaf die datum gefaseerd samengevoegd met bestaande binnenlandse kantoren van Fortis Bank Nederland.

Voor circa eenderde van de medewerkers in Nederland die actief zijn in de dienstverlening aan niet-ingezetenen is binnen de Fortis-organisatie een passende functie beschikbaar. Voor de overige medewerkers wordt actief naar alternatieve werkgelegenheid gezocht en is een sociaal plan van toepassing. Het streven is gedwongen ontslagen te voorkomen en de boventallige werknemers te begeleiden van werk naar werk. Medewerkers, Ondernemingsraad en vakbonden zijn inmiddels geïnformeerd. De Ondernemingsraad brengt naar verwachting eind mei haar advies uit. Klanten worden op termijn via de geëigende kanalen geïnformeerd.

Edwin Prevoo, general manager van Fortis Retail Banking in Nederland: "Onze klanten zijn loyaal en vertrouwen op de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij blijven onze niet-ingezetene klanten dan ook bedienen. Naast gedegen advies en aantrekkelijke tarieven op spaargeld bieden we ook andere producten die interessant zijn voor deze groep klanten. Mochten Belgische klanten besluiten hun vermogen te repatriëren dan kunnen zij terecht bij een van onze ruim 1.350 kantoren in België."

Fortis Bank Nederland maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het terrein van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 24,8 miljard (29/02/2004) en circa 54.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com



Perscontacten:
Brussel: 32 (0) 476 360 418
Utrecht: 31 (0) 30 257 65 49

Investor Relations:
Brussel: 32 (0) 2 510 53 37
Utrecht: 31 (0) 30 257 65 46