Provincie Flevoland



Jongeren krijgen een eigen plek op website Flevoland

Jongeren hebben een eigen plek op de website van de provincie Flevoland. De provincie heeft op de website van www.Flevoland.nl speciaal voor jongeren een aantal paginas aangemaakt. Deze jongerensite is op woensdag 3 maart online gegaan.

Op de nieuwe webpagina's kunnen jongeren allerlei interessante informatie vinden. Er is bijvoorbeeld een pagina over skaten in Flevoland en rijden op een brommer of scooter. Ook kunnen ze er informatie vinden als ze een werkstuk willen maken over Flevoland.

Zowel landelijk, regionaal als lokaal is de politiek de laatste jaren bezig jongeren te interesseren voor politieke en maatschappelijke themas. De provincie Flevoland wil meer aandacht besteden aan jongerencommunicatie, zij wil graag jongeren uitleggen wat de provincie doet. Door jongeren in een vroeg stadium te betrekken, vergroot je het draagvlak van jongeren voor beslissingen en maatregelen. Binnen deze doelgroep richt de provincie zich op middelbare scholieren, studenten en werkende jongeren in de leeftijdscategorie van twaalf tot en met vierentwintig jaar.

Op de website van Flevoland www.flevoland.nl is een button geplaatst, met als titel Cool Flevoland. Daar kunnen de jongeren op klikken en dan komen zij automatisch op de jongerenpaginas terecht. De site wordt regelmatig geactualiseerd.