Gemeente Purmerend

Volop gratis sportieve activiteiten voor de jeugd

In voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie - maandag 1 tot en met vrijdag 5 maart 2004 - staat bol van de jeugdactiviteiten, beter bekend als Purvak. De afdeling Sport en Recreatie organiseert de activiteiten voor de jeugd van vier tot en met 24 jaar samen met Sportbuurtwerk en CLUP Welzijnswerk. De Purmerendse jeugd kan kiezen uit vele gratis sport- en spelactiviteiten: van voetbal, basketbal en een turnbaan tot knutselen onder begeleiding. Verder is het in alle zalen mogelijk om onder toezicht te springen op het grote luchtkussen of op de trampoline. Purmerendertjes tot acht jaar kunnen ook terecht in de wijkcentra.

Het extraatje van deze Purvak is woensdag en donderdag in sporthal De Beukenkamp. De mega power jump experience is een geweldige manier om tien meter de lucht ingeschoten te worden en vervolgens meerdere sportieve megasprongen te maken. Dankzij de elastieken komt de dappere Purmerender weer veilig terecht op de onderliggende supertrampoline. De extase is ongekend!

* Voor de jeugd tot en met twaalf jaar zijn de sportlocaties De Vaart in de Purmer-Zuid, De Karekiet in Overwhere, de gymzaal in de Gors-Zuid, gymzaal Melkweg/Limbostraat en gymzaal Gangeslaan in Weidevenne zijn open van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.

* Voor de jeugd vanaf dertien jaar is sporthal De Beukenkamp open van 13.30 uur tot 16.00 uur en van 19.30 uur tot 22.00 uur.
* Voor kinderen tot en met acht jaar is van 14.00 uur tot 15.30 uur wijkcentrum De Trekschuit open maandag 1 maart, t Noot dinsdag 2 maart, De Inval woensdag 3 maart, buurthuis Vooruit donderdag 4 maart en Zuid-Pool vrijdag 5 maart. Elk wijkcentrum heeft een andere thema.

* t Kinderparadijs is open van 10.00 tot 16.00 uur voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Hut of vlot bouwen, pannenkoeken of patat bakken kan hier allemaal.

Inschrijven is niet nodig. Bij alle gratis activiteiten kun je komen binnenstuiven. Bel 452 312 voor meer informatie.