Gemeente Gouda



datum: 26 februari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182-588221

kennismaken met tai chi

vanaf 5 maart om 19.30 tot 20.30 uur

Voor mensen met een verstandelijke beperking begint op 5 maart de cursus tai chi. Tai chi is een oosterse bewegingssport. De oefeningen zijn oorspronkelijk voor zelfverdediging. De bewegingen en de ademhalingsoefeningen zijn zowel fysiek als geestelijk ondersteunend.

De cursus bestaat uit vijf lessen, elk van 19.30 tot 20.30 uur. De kosten zijn in het kader van de kennismaking laag gehouden en de eerste les is gratis. Voor de vervolglessen wordt een bijdrage van tien euro gevraagd. Na deze cursus wordt bekeken of er genoeg belangstelling is om de lessen binnen verenigingsverband te volgen.

De cursus wordt gegeven vanuit het projectbureau breedtesport samen met VTV-Midden-Holland, voorheen de Klup, en de vereniging Pachi TangLang Chuan Holland. Een belangrijke doelstelling vanuit breedtesport is het verbreden van het aanbod voor deze doelgroep. De cursus wordt gegeven in de Kapberg van VTV Midden-Holland, Bloemendaalseweg 68.

De cursus is elke vrijdag van 5 maart tot en met 2 april. GeĂŻnteresseerden kunnen zich nog tot 27 februari opgeven bij Saskia Korst, telefoon: 527566 of e-mail: saskiakorst@vtv-midden-holland.nl.

Footer