Gemiva-SVG Groep


Sommelsdijk, 23 februari 2004

Officiële opening activiteitencentrum Ophelia

Op 5 maart 2004 vindt aan de Isaac da Costastraat (gebouw 's Landshaven in Sommelsdijk) de officiële opening plaats van het nieuwe activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke handicap: Ophelia. De officiële handeling vindt plaats om 15.30 uur en wordt verricht door burgemeester mevr. G. de Vries-Hommes.

Ophelia was voorheen gevestigd in Het Diekhuus in Middelharnis, maar werd te groot om daar alle gewenste activiteiten uit te voeren. Een gedeelte van het nieuwe centrum is ingericht als winkel. Klanten kunnen hier verschillende producten kopen, waaronder keramiek en houtproducten. Alle producten zijn gemaakt door mensen met een lichamelijke handicap. Dagelijks bezoeken ongeveer veertien cliënten uit de regio het centrum.

Alternatieven
De activiteiten in het centrum aan de Isaac da Costastraat zijn al volop aan de gang. Zo werkt een aantal cliënten met computers en is er een speciale keramiekwerkplaats in het centrum. De vraag van de cliënt staat centraal. Het is niet noodzakelijk dat de vraag in het activiteitencentrum past. Begeleiders kijken samen met de cliënt ook naar alternatieven buiten het centrum. Zo is er zwem- en een fitnessactiviteit in Middelharnis.

Gemiva-SVG Groep
Het activiteitencentrum is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie, die in Zuid-Holland zo'n 800 mensen met een lichamelijke handicap ondersteunt, heeft locaties in onder meer Rotterdam, Dordrecht, Spijkenisse en Schiedam. In een activiteitencentrum kunnen cliënten onder andere hun eigen mogelijkheden (her)ontdekken. Het doel is ondersteuning te bieden aan mensen met vragen op het gebied van dagbesteding maar ook levert zij ambulante ondersteuning bij wonen, werk en gezinsondersteuning.

Contact
Mensen met een lichamelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel die in aanmerking willen komen voor ondersteuning bij een vorm van dagbesteding of wonen, kunnen contact opnemen met Leny van Rhijn (teamleider), tel. (0180) 41 67 92 of met Bureau Zorgmakelaar, tel. (0182) 57 58 00. Zie ook www.gemiva-svg.nl.