Ingezonden persbericht


persbericht 20 februari 2004

Planet rock en word! presenteren arrested development in de effenaar

Op 5 Maart is het zover, de legendarisch hiphopformatie Arrested Development zal na lange tijd weer in Nederland optreden. In de Effenaar zal de rapgroep de zaal opvullen met indrukwekkende musicale klanken.

De zeer gerespecteerde hiphopformatie Arrested Development is afkomstig uit de VS. Ze braken door in de jaren 90 en waren in Nederland eerder te zien op onder andere Lowlands. Arrested Development is nu weer helemaal terug met hun eigen muziekstijl waarin hiphop wordt gemengd met soul, blues en Sly and the Family Stone-funk .

Arrested Development ziet zichzelf meer als een hiphop soundsystem dan rapgroep . Anders dan normaal, telt deze groep een groot aantal leden, met ieder een eigen specialiteit. Telkens weer weet de groep toch de juiste combinatie van de vaardigheden neer te zetten.

In de jaren 90 hebben ze bij de release van hun debuutalbum Three years, Five Months and Two Days in the Life of& een positieve naam neer weten te zetten. Het album was meteen een hoogtepunt binnen hiphop. Iedereen zal zich de klassieke hits Tennessee , People Everyday en Mr. Wendal van Arrested Development nog wel herinneren. Tijdens hun optreden zullen zij ook deze klassieke hits weer laten horen.

Het optreden zal beginnen om 20.30 in de Effenaar. Een kaartje kost ¬15 en is verkrijgbaar bij de Effenaar en Ticketservice. De voorverkoop is bij de Effenaar reeds gestart en bij Ticketservice zal deze 11 Februari van start gaan.



Ingezonden persbericht